• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý jahodový koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      g tuk
    • 300
      g hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 1
      dl mléko
    • jahody k pokladení
  • Sníh
    • 4
      bílek
    • 250
      g moučkový cukr Přidávat až po ušlehání sněhu

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech.
2
Na těsto klademe jahody, přičemž mezi nimi necháváme malé mezery. Trochu posypeme jahody cukrem a necháme na teplejším místě stát asi 1 hodinu.
3
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme tuhou pěnu, kterou rozetřeme na jahody. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cioccolatino
    cioccolatino | 23. 4. 2011 21:53

    Dobry den, kolac bych chtela zitra vyzkouset, jen nemam cerstve drozdi a zitra je vsude zavreno. Muzu pouzit i susene drozdi? A kdyz ano, tak taky jenom nechat v teplem mlece vykynout? Dekuji za odpoved

  • Lucie Ašványiová | 20. 6. 2009 16:20

    Fakt klobouk dolů. Výborný koláč !!!!! Chutnal i těm, co sladké nemusí :))))

  • Petra Seibertová | 3. 8. 2008 11:02

    Tenhle koláč jsem pekla už 2x,jednou podle receptu,podruhé s polohrubou moukou,protože hrubá došla a musím říct,že ten druhý byl mnohem lepší,těsto bylo vyšší,nadýchanější.Podruhé jsem zkoušela broskve,myslím,že lze použít jakékoliv ovoce,koláč je fakt moc dobrý. Pro majitelky domácích pekáren,těsto jsem dělala v pekárně,protože jsem neměla čas se s tím crcat,nechala jsem ho tam i vykynout a pak je dala na plech a upekla.Dokonce koláč pochválil i manžel,který moc buchtový není.

  • Tereza J. | 31. 7. 2008 19:13

    Pani Mária, od kysnutého cesta nemôžete očakávať, že sa bude rozplývať ako piškótové cesto. Je medzi dosť podstatný rozdiel, však ?

  • Marie Scuriková | 31. 7. 2008 18:53

    Tak nám tento koláč nechutnal,ale každý máme jiné chutě.Není na něm dobré to kynuté těsto.Já dělám taky jahodový koláč a ten se na jazyku jen rozplyne.Upeču piškotové těsto,ještě horké ho potřu nějakou červenou marmeládou,nakladu na něj hodně jahod,navrch dám sníh a posypu posekanými ořechy a vanilk.cukrem.Pak to hned dám zpět do trouby zapéct.

  • Tereza J. | 6. 7. 2008 05:50

    Ivanka, pozrite si na ríbezle koláč pod názvom Rybízový koláč IV, ktorý som dávnejšie vložila. Ten je na ríbezle veľmi dobrý.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 20:00

    Díky za radu. Příště udělám tužší těsto. Až bude zralý rybíz, ráda bych koláč vyzkoušela s ním. Doufám, vže bude taky tak dobrý, jako jahodový. Zdravím a přeji pěkný večer. Ivana

  • Tereza J. | 5. 7. 2008 19:54

    Ivanka, nabudúce urobte cesto takej hustoty aby nebolo príliš riedke. Ono chyba nebude vo vás, skôr v múke. Mám skúsenosť, že slovenská polohrubá je iná ako česká, rovnako aj hladká a hrubá.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:56

    Koláč mi chutnal. Jen nevím, jestli jsem neudělala nějakou chybu s těstem. Měla jsem ho řidší, sice to na plechu pěkně nakynulo, ale bylo takové hodně pórovaté (spíš samá "díra"). Myslela jsem si, že kynutá těsta jsou taková tužší, hutnější. Myslíte, paní Terezko, že příště mám raději dát méně mléka nebo je chybka jinde? Díky za odpověď.

  • Lada Kratochvílová | 10. 5. 2008 18:46

    výborný ! Už je v oblíbených receptech

  • Jitka | 8. 7. 2007 23:04

    Je to mňamka musela jsem svoje chlapce odehnat od pekáče, aby mi zbyl kousek k odpolední kávě

  • Veronika Matoušková | 14. 6. 2007 17:14

    Diky za radu, Terezo, příště to tak udělám. Byla jsem z toho taková nějaká rozčarovaná, že mě nějaké alternativní řešení vůbec nenapadlo. ale příště budu chytřejší :-)

  • Tereza - | 13. 6. 2007 13:44

    Veronika, treba piecť pri miernej teplote. Ak ste mali sneh spálený a cesto surové, to znamená, že ste piekli pri vysokej teplote. Ak chcete piecž v remoske, potom pečte koláč bez snehu, asi na 80% upečte, až potom dajte sneh a dopečte. V remoske nemôžete teplotu nastavovať. A ešte jedna rada, v takom prípade ste mohli sneh zhodiť dole, koláč dopiecť a poliať polevou, prípadne pocukrovať alebo hodiť nový sneh. Tých jahôdiek bolo ozaj škoda. Nevadí, druhýkrát sa to podarí:)))

  • Veronika Matoušková | 13. 6. 2007 06:52

    Vyhodila jsem ho aniž bychom ho ochutnali. Sněhová čepice byla spálená, a těsto syrový. Asi bych měla zdůraznit že jsem ho pekla v remosce, a asi nestačí ho péct zvrchu. Mrzí mě to, těšili jsme se na něj a dala jsem tam jahůdek opravdu dost.... No co, až budeme mít v novém bytě konečně už i troubu, tak třeba dostane druhou šanci

  • Anonym | 25. 6. 2006 16:07

    Zkoušela jsem tento recept s višněmi. Chutnal opravdu dobře! Těsto bylo krásně nadýchané a vláčné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá mouka Jahody Mléko Moučkový cukr Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Afrika řezy

Afrika řezy

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

První vyjádření Vondráčkové: Pravda o rozchodu s bijcem

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jogurtový beránek
Jednoduchý jogurtový beránek
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact