• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý jahodový koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      žloutek
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 150
      g tuk
    • 300
      g hrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 1
      dl mléko
    • jahody k pokladení
  • Sníh
    • 4
      bílek
    • 250
      g moučkový cukr Přidávat až po ušlehání sněhu

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk vymícháme, přidáme mouku a v teplém mléce nabobtnané droždí. Promísíme a rozetřeme na vymazaný plech.
2
Na těsto klademe jahody, přičemž mezi nimi necháváme malé mezery. Trochu posypeme jahody cukrem a necháme na teplejším místě stát asi 1 hodinu.
3
Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme tuhou pěnu, kterou rozetřeme na jahody. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cioccolatino
    cioccolatino | 23. 4. 2011 21:53

    Dobry den, kolac bych chtela zitra vyzkouset, jen nemam cerstve drozdi a zitra je vsude zavreno. Muzu pouzit i susene drozdi? A kdyz ano, tak taky jenom nechat v teplem mlece vykynout? Dekuji za odpoved

  • Lucie Ašványiová | 20. 6. 2009 16:20

    Fakt klobouk dolů. Výborný koláč !!!!! Chutnal i těm, co sladké nemusí :))))

  • Petra Seibertová | 3. 8. 2008 11:02

    Tenhle koláč jsem pekla už 2x,jednou podle receptu,podruhé s polohrubou moukou,protože hrubá došla a musím říct,že ten druhý byl mnohem lepší,těsto bylo vyšší,nadýchanější.Podruhé jsem zkoušela broskve,myslím,že lze použít jakékoliv ovoce,koláč je fakt moc dobrý. Pro majitelky domácích pekáren,těsto jsem dělala v pekárně,protože jsem neměla čas se s tím crcat,nechala jsem ho tam i vykynout a pak je dala na plech a upekla.Dokonce koláč pochválil i manžel,který moc buchtový není.

  • Tereza J. | 31. 7. 2008 19:13

    Pani Mária, od kysnutého cesta nemôžete očakávať, že sa bude rozplývať ako piškótové cesto. Je medzi dosť podstatný rozdiel, však ?

  • Marie Scuriková | 31. 7. 2008 18:53

    Tak nám tento koláč nechutnal,ale každý máme jiné chutě.Není na něm dobré to kynuté těsto.Já dělám taky jahodový koláč a ten se na jazyku jen rozplyne.Upeču piškotové těsto,ještě horké ho potřu nějakou červenou marmeládou,nakladu na něj hodně jahod,navrch dám sníh a posypu posekanými ořechy a vanilk.cukrem.Pak to hned dám zpět do trouby zapéct.

  • Tereza J. | 6. 7. 2008 05:50

    Ivanka, pozrite si na ríbezle koláč pod názvom Rybízový koláč IV, ktorý som dávnejšie vložila. Ten je na ríbezle veľmi dobrý.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 20:00

    Díky za radu. Příště udělám tužší těsto. Až bude zralý rybíz, ráda bych koláč vyzkoušela s ním. Doufám, vže bude taky tak dobrý, jako jahodový. Zdravím a přeji pěkný večer. Ivana

  • Tereza J. | 5. 7. 2008 19:54

    Ivanka, nabudúce urobte cesto takej hustoty aby nebolo príliš riedke. Ono chyba nebude vo vás, skôr v múke. Mám skúsenosť, že slovenská polohrubá je iná ako česká, rovnako aj hladká a hrubá.

  • Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:56

    Koláč mi chutnal. Jen nevím, jestli jsem neudělala nějakou chybu s těstem. Měla jsem ho řidší, sice to na plechu pěkně nakynulo, ale bylo takové hodně pórovaté (spíš samá "díra"). Myslela jsem si, že kynutá těsta jsou taková tužší, hutnější. Myslíte, paní Terezko, že příště mám raději dát méně mléka nebo je chybka jinde? Díky za odpověď.

  • Lada Kratochvílová | 10. 5. 2008 18:46

    výborný ! Už je v oblíbených receptech

  • Jitka | 8. 7. 2007 23:04

    Je to mňamka musela jsem svoje chlapce odehnat od pekáče, aby mi zbyl kousek k odpolední kávě

  • Veronika Matoušková | 14. 6. 2007 17:14

    Diky za radu, Terezo, příště to tak udělám. Byla jsem z toho taková nějaká rozčarovaná, že mě nějaké alternativní řešení vůbec nenapadlo. ale příště budu chytřejší :-)

  • Tereza - | 13. 6. 2007 13:44

    Veronika, treba piecť pri miernej teplote. Ak ste mali sneh spálený a cesto surové, to znamená, že ste piekli pri vysokej teplote. Ak chcete piecž v remoske, potom pečte koláč bez snehu, asi na 80% upečte, až potom dajte sneh a dopečte. V remoske nemôžete teplotu nastavovať. A ešte jedna rada, v takom prípade ste mohli sneh zhodiť dole, koláč dopiecť a poliať polevou, prípadne pocukrovať alebo hodiť nový sneh. Tých jahôdiek bolo ozaj škoda. Nevadí, druhýkrát sa to podarí:)))

  • Veronika Matoušková | 13. 6. 2007 06:52

    Vyhodila jsem ho aniž bychom ho ochutnali. Sněhová čepice byla spálená, a těsto syrový. Asi bych měla zdůraznit že jsem ho pekla v remosce, a asi nestačí ho péct zvrchu. Mrzí mě to, těšili jsme se na něj a dala jsem tam jahůdek opravdu dost.... No co, až budeme mít v novém bytě konečně už i troubu, tak třeba dostane druhou šanci

  • Anonym | 25. 6. 2006 16:07

    Zkoušela jsem tento recept s višněmi. Chutnal opravdu dobře! Těsto bylo krásně nadýchané a vláčné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hrubá mouka Jahody Mléko Moučkový cukr Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

68
Řecký těstovinový salát
Řecký těstovinový salát
51
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
47
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Butter chicken masala
Butter chicken masala
32
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jablkový koláč
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč II.
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jogurtový beránek
Jednoduchý jogurtový beránek
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact