• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špenátové špecle
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché špenátové špecle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g špecle uvařené, cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • olej
    • 100
      g slanina nebo šunka
    • 250
      g listový špenát spařený nebo mražený
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ mletý
    • 1
      lžička hladká mouka cca
    • 150
      ml smetana ke šlehání dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

1
Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem dle chuti a krátce podusíme. Pak vše poprášíme moukou (Solamylem), promícháme a dle potřeby (hustoty) zalijeme smetanou, případně přidáme pár lžic silného vývaru a ještě krátce provaříme.
2
Připravené špecle dáme na talíř a přelijeme špenátovou omáčkou nebo omáčku se špeclemi společně v hrnci promícháme a podáváme takto.
3
Před podáváním můžeme posypat sýrem (Parmezán...).
4
Pokud chceme obměnu, nemusíme ke špenátu přidávat mouku, ale po přidání smetany vmícháme sýr (Nivu, smetanový tavený, Čedar...), který necháme rozpustit a tím nám omáčku i zahustí.
5
Další verzí je obměna smetany ke šlehání za zakysanou. Tu přidáme do podušené špenátové omáčky až po uvaření, po odstavení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Pravé špecle

Pravé špecle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 23. 11. 2016 13:37

    Teda, to byla dobrota,ukládám na příště O:-) nechce se mi příspěvek vložit :-( snad už to půjde.

  • Šárka | 23. 11. 2016 13:34

    Teda, to je dobrota, ukládám na příště O:-)

  • Lucie | 12. 2. 2016 13:02

    Bylo to výborný a hlavně super rychlý <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Zelenina
Pokrmy Z těstovin Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Listový špenát Muškátový květ Olej Pepř mletý Slanina Smetana ke šlehání Špecle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Scones

Scones

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Lovošská topinka
Lovošská topinka
26
Porn Star Martini
Porn Star Martini
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
16
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté,…
Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky
Jednoduché švestkovo-makové kynuté…
Jednoduché tiramisu
Jednoduché tiramisu
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špenátové špecle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact