• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špecle se zelím a masem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché špecle se zelím a masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 188
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
Jednoduché špecle se zelím a masem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špecle nesušené
    • 250
      g uzené maso : plec, krkovička... případně libová uzená slanina či šunka
    • 1
      sklenice kysané zelí velká
    • olej nebo sádlo
    • cibule
    • sůl
    • cukr krupice
    • pepř mletý - není nutný

Postup přípravy receptu

1
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není třeba, cukr šťávu ze zelí uvolní. Pod poklicí vše krátce podusíme (cca 10-15 minut).
2
Uzené maso drobně pokrájíme a na trošce oleje osmažíme, můžeme i opepřit. Solit většinou není třeba, jelikož uzené je slané dost.
3
Špecle uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a ihned ve větším hrnci nebo míse smícháme s teplým dušeným zelím a osmaženým masem a podáváme.
4
Místo nesušených špeclí můžeme použít i uvařené sušené.
5
Pokud máme zbylé pečené maso, například kuře nebo bůček, můžeme ho použít místo uzeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zujali | 18. 3. 2017 12:40

    Super, už vím co si udělám říští týden k obědu práce. Vyzkouším to s tím kuřecím. :-)

  • Markéta | 16. 3. 2016 07:43

    Tohle nemělo chybu a bylo to opravdu za okamžik hotové O:-)

  • Petra | 14. 4. 2015 12:15

    Je to výborné a je to fofr :)) dík za dobrý nápad

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Uzené Z těstovin Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Kysané zelí Olej Pepř mletý Špecle Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

37
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
27
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
25
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
21
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
19
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)
Jednoduché sýrové chuťovky (slané…
Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)
Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…
Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché sýrové tyčinky
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché špenátové palačinky
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché špenátové špecle
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté,…
  • Recepty.cz
  • Jednoduché špecle se zelím a masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact