• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché pečené vepřové ocásky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 46
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
Jednoduché pečené vepřové ocásky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek cca
    • vývar na podlévání
    • 2
      ks vepřové maso - ocásky (masité)
    • jíška nebo hladká mouka na zahuštění výpeku
    • drcený kmín nebo celý

Postup přípravy receptu

1
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne mletým) kmínem, podlijeme vývarem, zaklopíme a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 90-100 minut (dle velikosti) za občasného podlití a případného otočení. Poté ocásky odklopíme, dopečeme doměkka a dozlatova, ocásky vyndáme stranou, výpek dle potřeby naředíme troškou vývaru, který (již na kamnech, nemusíme vkládat pekáč do trouby) zahustíme jíškou nebo malým množstvím hladké mouky smíchané se studenou vodou, necháme provařit, dle chuti dosolíme nebo opepříme.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pečené ocásky dáme na talíř k příloze (knedlíky bramborové či houskové, brambory či bramborové noky, šišky...) a přelijeme šťávou (omáčkou) z výpeku. Na talíř můžeme přidat i kysané nebo dušené zelí či špenát.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

3
Pokud máme rádi bylinky, není od věci přidat snítku rozmarýnu nebo tymiánu k cibuli.
4
Podlívat můžeme i pivem nebo červeným vínem v kombinaci s vývarem.

RADA: Vepřové maso v hlavní roli: recepty, které vás nadchnou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Pečené kapří ocásky

Pečené kapří ocásky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Sůl Vepřové maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Trubičky

Trubičky

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Dresing

Dresing

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

32
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché pečené brambory
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové kornoutky
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně
Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem…
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní staročeské řízky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché pečené vepřové ocásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact