• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lečo po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 116
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
Jednoduché lečo po našem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata 3/4 - 1
    • 7
      ks paprika větší
    • 2
      cibule
    • 5
      špekáček nemusí být
    • 8
      vejce
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke které přidáme propasírovaná rajčata, nakrájenou papriku, lžičku cukru a necháme podusit.
2
Na pánvi s lžící oleje osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky hezky dozlatova, přilijeme k nim osolená, opepřená, rozšlehaná vejce a osmažíme, poté přidáme do podušené zeleniny. Dochutíme solí, pepřem, je-li třeba, a podáváme.
3
My máme nejraději lečo s chlebem, ale je dobrá i rýže.
4
Jelikož mám lečo moc rád a doma ho nikdo nechtěl jíst (slupky z rajčat, nevzhledné vejce), tak jsem si "originál" upravil tak, že je chutnější a na pohled i vzhlednější, ač jsou suroviny stejné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZOEN | 12. 4. 2017 13:51

    Použila jsem loupaná krájená rajčata a přidala menší cuketku, bylo to skvělé!

  • ála | 31. 5. 2016 09:35

    výborné <3 <3 <3

  • Hancza | 5. 10. 2015 09:47

    Já rajčata nepasíruji, ale spařím, oloupu a nakrájím - máme radši, když jsou tam kousky :) Jinak jedu přesně podle receptu a výsledek je super! :-)

  • Gábina | 19. 8. 2015 19:19

    Je výborné.

  • Dáša | 22. 4. 2015 16:35

    Díky za zkulturnění pro mně celkem nastavitelného jídla. Nesnáším šlupky z rajčat a propasírovaná mi nevadila. Tohle je bezvadný a opečený buřt a vejce je taky lepší než uvařený v zeleninovém mišmaši.

  • Slepičková | 1. 10. 2014 07:55

    Nejlepší lečo co jsem jedla :-)

  • Hanka | 21. 6. 2014 13:19

    Fakt dobrý.Pár drobných detailů a co to udělá.Jste šikula:)

  • Markéta Burdová | 13. 9. 2013 18:01

    Když jsem příteli pověděla co bude k večeři, tak se moc netvářil, ale talíř nakonec chlebem skoro vyleštil :D . Fakt se mi povedlo na jedničku, děkuju. Alena: Rajčata jsem nakrájela a tak deset minut pod poklicí dusila až změkly. Jestli to neumíš, kup si hotové oloupané rajčata a máš to to samý a jen je nakrájíš nebo rozmačkáš.

  • Alena | 13. 9. 2013 09:12

    ..jak se prosím dusí ty rajčata?.. jsem začátečník... děkuji

  • Marsel
    Marsel | 12. 9. 2013 09:55

    Zkoušela jsem lečo prvně a vybrala jsem super recept <3 luxusní ! Doma lečo nikdo nechce, ale vůbec mi to navadilo :-D spořádala jsem ho sama, opravdu výborné 8-) Ani jsem rajčata nepasírovala, protože mi šlupička nevadí.

  • Křivanová | 9. 9. 2013 13:06

    Nejlepší lečo co jsem vařila. Druhý den bylo ještě lepší, což mi přišlo docela zvláštní. V každém případě postup dodržím i příště a děkuji.

  • Markéta | 27. 8. 2013 19:23

    Malá změna v přípravě a fakt to funguje, lečo je skvělé, děkuji.

  • Zuzana Hrubá | 28. 7. 2012 08:18

    U mě má velikáskou jedničku. Je výborné a dokonce i vypadá líp než normálně, určitě stojí za vyzkoušení. :-))

  • Adam | 16. 9. 2011 08:19

    Dobrý.Udělal jsem ho plný kastrol a už jsem u dna.

  • Mayerová | 11. 9. 2011 19:53

    Výtečné lečo. Poprvé jsem k leču zkusila i zmiňovanou rýži a byla jsem překvapená, jak se obojí k sobě hodí, nikdy mě to nenapadlo. Děkuji.

  • Hanach
    Hanach | 5. 9. 2011 12:13

    Nejsem velkým příznivcem leča, ale tato varianta mě zaujala. Musím říct, že je daleko lepší než klasické lečo. Chválím a dávám za 1 :-)

  • Iwanka | 29. 8. 2011 17:40

    Pritel nesnasi ohrivanou uzeninu a kdyz jsem burty podle receptu poradne osmazila dokrupava, pak srazila vejce a vhodila k zelenine tak se cpal jako kdyby to bylo naposled, tak diky, jinak ho uz delat nebudu. S ryzi je to good!!!

  • Havrankova | 11. 8. 2011 19:03

    Stranou osmažené vajíčko je bezesporu chutnější, než prsklé rovnou do zeleniny. Hrudky vajec zůstanou vcelku a to nám moc chutnalo. Děkuji za dobrou radu ;-) :-) .

  • Tennis Fitness | 3. 7. 2011 05:46

    Ja tam misto cukru nekdy hodim par rozinek, nebo par kousku ananasu. Je to vyborne, kdyz to leco jis a najdes tam tu a tam neco nasladleho.

  • Miluška | 6. 5. 2011 20:00

    Lečo jsem použila koupené, pak postupovala podle receptu a všem doporučuji. Je moc dobré a ikdyž je složením stejné, tak postup zaručí o stupeň lepší chuť :-)) <:-) !

  • MrS.čičíís | 18. 3. 2011 18:58

    Pakooo!!! :-D :-D :-D

  • recepty 73 | 20. 9. 2009 15:14

    Pájo,je to tak,jak píše Klárka.Prostě pro zjemnění,aby se srazila kyselost.Jsem zvědav, jak bude chutnat....Jiří

  • Pája S | 19. 9. 2009 14:05

    Klárko,to tedy musím vyzkoušet.Děkuji.

  • Klára Keselyova | 18. 9. 2009 19:29

    Pája S, Já keď robím lečo, tam ide tiež lyžička cukru. Je to celkom iná, pre nás jemnejšia chuť, ako bez. Kľidne to vyskúšaj a uvidíš. Už pri nejakom recepte som sa o tom zmieňovala. Dobrú chuť Klára.

  • Pája S | 18. 9. 2009 18:44

    Tedy Jiří,to je ale zajímavá příprava leča.Já už jsem někde tady psala,že já lečo ani omylem.No ale takto jsem zlákána a asi to budu muset vyzkoušet.Chci se zeptat,ten cukr ,ačkoliv je tam troška,je kvůli vyrovnání kyselosti rajčat?Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

442
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
63
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
58
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
52
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
50
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosky
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovesné sušenky
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně
Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lečo po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact