• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lasagne

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr niva
    • 400
      g šunka nakrájená na silnější kolečka
    • 250
      g cihla

Postup přípravy receptu

1
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se při houstnutí rozpustí. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem, na dno dáme trochu omáčky, na ní plátky lasagní, zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou, plátky šunky, cihlou, omáčkou a pak zas opakujeme lasagne atd. až do vypotřebování surovin. Končíme omáčkou a dáme zapéct, až nám povrch zezlátne.
2
Lasagne jsem koupila v Kauflandu jako trubičky k naplnění s mletým masem za 21,-. Po změknutí(povaření) jsem je podélně rozkrojila a tak mi vznikl obdélník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PETRA | 10. 7. 2007 15:48

    Ahojda Teresko budeš prosím tak moc hoooodná a pošleš mi recept na Tvé lasagne?Děkuju předem....Squap@seznam.cz

  • Tereska | 23. 6. 2007 13:02

    Já je dělám po staru a to tak že jenom je dám zapíct do trouby..okořením dám tam hodně rajčat....Hodně sýru...a hlavně mletý...A je to jedna báseň...Hodně lidím nechutnaj protože si je neuměj udělat...chceto jen mít zorganizovanej postup!

  • Petra Adamovičová | 19. 3. 2007 14:02

    Dělala jsem o víkendu, ale musím říct, ze "nic moc", byla to samá těstovina, a málo omáčky a ostatních přísad... Přimlouvám se za klasiku - po italsku...

  • nina | 23. 2. 2007 09:50

    nemam rada kupovane hotove jidla, neni nad to si pekne udelat masicko a vse sama, vetsinou je dobry recept na lasagne na krabici s testovinami...

  • Di | 21. 1. 2007 15:37

    Já dělám omáčku na lasagne pouze z mléka, smetanu nedávám, kořením muškátovým oříškem. Pak dělám druhou z mletého masa, rajského protlaku, eventuálně rajčat, červeného vína - lze kořenit česnekem, pepřem, bazalkou nebo oregánem nebo provensálským kořením. na dno mísy přijde bešamelová omáčka bez sýra, pak je střídám. Navrch bešamel se sýrem, lze dát pod něj plátky mozzarelly.

  • Václav Bláha | 21. 1. 2007 15:05

    Jak to tady čtu, tak se mi sbíhají sliny a zkusím je taky udělat. Mám základ na Lasagne al forno z německé omáčky v sáčku, těstoviny a mleté maso,a nějaké rajčata, tak to snad bude stačit. A ta omáčka? ta se bělá z té jíšky a smetany že? Poradte mi ještě jaké koření tam dát aby to bylo skutečně "Lasagne originale"

  • Di | 14. 1. 2007 18:13

    Já jsem nikdy lasagne nepředvářela a vždy změkly. Chce to však, aby v nádobě, kde se zapékají, bylo dostatek omáčky = tekutin.

  • marek frelich | 14. 1. 2007 16:13

    No, jen bych chtěl varovat před tím "nevařením".koupili jsme "agnesi lasagne", nepredvarili a i kdyz jsme je pekli o dost dele proste nezmekly - idealně.Takže pokud nejsou "precooking" tak rozhodne trochu predvařit.Jinak je to super jídlo v jakékoliv variantě,doporučuji zkusit.

  • jana | 14. 11. 2006 09:00

    Zkoušela jsem hodně druhů lasagne, předvářela i nepředvářela, ale vždy mi víc chutnaly předvařené.

  • BRAMBORKA | 13. 11. 2006 14:39

    Vím že se vařit nemusí,ale klasické lasagne měli pouze drahé,a trubičkové sušené jsem zase nemohla jinak na obdélník udělat než je dát na chvíli změknout.Ale to je jen můj momentální postřeh v dané situaci,proto jsem to tam připsala.Hlavně že to chutná:-)

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:32

    Souhlasím, lasagne milujeme,vařit se skutečně nemusí a recept určitě vyzkouším.

  • Ivana Přikrylová | 13. 11. 2006 10:51

    Ty trubičky co jste koupila jsou Canellony, které se však nerozřezávají. Lasagne se prodávají samostatně. Canellony ani lasagne se předem nevaří, používají se tak jak jsou sušené. Při pečení nasají vlhkost z omáčky. Mám to vyzkoušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
42
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact