• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lasagne

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr niva
    • 400
      g šunka nakrájená na silnější kolečka
    • 250
      g cihla

Postup přípravy receptu

1
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se při houstnutí rozpustí. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem, na dno dáme trochu omáčky, na ní plátky lasagní, zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou, plátky šunky, cihlou, omáčkou a pak zas opakujeme lasagne atd. až do vypotřebování surovin. Končíme omáčkou a dáme zapéct, až nám povrch zezlátne.
2
Lasagne jsem koupila v Kauflandu jako trubičky k naplnění s mletým masem za 21,-. Po změknutí(povaření) jsem je podélně rozkrojila a tak mi vznikl obdélník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PETRA | 10. 7. 2007 15:48

    Ahojda Teresko budeš prosím tak moc hoooodná a pošleš mi recept na Tvé lasagne?Děkuju předem....Squap@seznam.cz

  • Tereska | 23. 6. 2007 13:02

    Já je dělám po staru a to tak že jenom je dám zapíct do trouby..okořením dám tam hodně rajčat....Hodně sýru...a hlavně mletý...A je to jedna báseň...Hodně lidím nechutnaj protože si je neuměj udělat...chceto jen mít zorganizovanej postup!

  • Petra Adamovičová | 19. 3. 2007 14:02

    Dělala jsem o víkendu, ale musím říct, ze "nic moc", byla to samá těstovina, a málo omáčky a ostatních přísad... Přimlouvám se za klasiku - po italsku...

  • nina | 23. 2. 2007 09:50

    nemam rada kupovane hotove jidla, neni nad to si pekne udelat masicko a vse sama, vetsinou je dobry recept na lasagne na krabici s testovinami...

  • Di | 21. 1. 2007 15:37

    Já dělám omáčku na lasagne pouze z mléka, smetanu nedávám, kořením muškátovým oříškem. Pak dělám druhou z mletého masa, rajského protlaku, eventuálně rajčat, červeného vína - lze kořenit česnekem, pepřem, bazalkou nebo oregánem nebo provensálským kořením. na dno mísy přijde bešamelová omáčka bez sýra, pak je střídám. Navrch bešamel se sýrem, lze dát pod něj plátky mozzarelly.

  • Václav Bláha | 21. 1. 2007 15:05

    Jak to tady čtu, tak se mi sbíhají sliny a zkusím je taky udělat. Mám základ na Lasagne al forno z německé omáčky v sáčku, těstoviny a mleté maso,a nějaké rajčata, tak to snad bude stačit. A ta omáčka? ta se bělá z té jíšky a smetany že? Poradte mi ještě jaké koření tam dát aby to bylo skutečně "Lasagne originale"

  • Di | 14. 1. 2007 18:13

    Já jsem nikdy lasagne nepředvářela a vždy změkly. Chce to však, aby v nádobě, kde se zapékají, bylo dostatek omáčky = tekutin.

  • marek frelich | 14. 1. 2007 16:13

    No, jen bych chtěl varovat před tím "nevařením".koupili jsme "agnesi lasagne", nepredvarili a i kdyz jsme je pekli o dost dele proste nezmekly - idealně.Takže pokud nejsou "precooking" tak rozhodne trochu predvařit.Jinak je to super jídlo v jakékoliv variantě,doporučuji zkusit.

  • jana | 14. 11. 2006 09:00

    Zkoušela jsem hodně druhů lasagne, předvářela i nepředvářela, ale vždy mi víc chutnaly předvařené.

  • BRAMBORKA | 13. 11. 2006 14:39

    Vím že se vařit nemusí,ale klasické lasagne měli pouze drahé,a trubičkové sušené jsem zase nemohla jinak na obdélník udělat než je dát na chvíli změknout.Ale to je jen můj momentální postřeh v dané situaci,proto jsem to tam připsala.Hlavně že to chutná:-)

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:32

    Souhlasím, lasagne milujeme,vařit se skutečně nemusí a recept určitě vyzkouším.

  • Ivana Přikrylová | 13. 11. 2006 10:51

    Ty trubičky co jste koupila jsou Canellony, které se však nerozřezávají. Lasagne se prodávají samostatně. Canellony ani lasagne se předem nevaří, používají se tak jak jsou sušené. Při pečení nasají vlhkost z omáčky. Mám to vyzkoušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Churros

Churros

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
45
Srbské rizoto
Srbské rizoto
38
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
23
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact