• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá rajská polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá rajská polévka

autor: Inadi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks rajský protlak
    • 1
      ks cibule
    • mrkev
    • petržel
    • 1
      ks brambory
    • 1
      stroužek česnek
    • bobkový list
    • nové koření
    • olej
    • zeleninový vývar
    • voda
    • sůl
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme 1l vody, přidáme kostku bujonu, 2 bobkové listy, nové koření (mně tam padlo 5 kuliček, tak jsme je tam nechala) a česnek (když už jsem měla vytažené struhadlo, tak jsem ho také postrouhala na jemno) a vaříme cca 15 minut.
2
Poté dáme do polévky na jemno nastrouhanou bramboru a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (já jsem dala cca půl lžičky). Polévka je opravdu moc dobrá.
3
Je v ní hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky, ale kdo má rád, hodí se tam jak těstoviny tak rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská omáčka

Jednoduchá rajská omáčka

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 22. 10. 2015 17:31

    Já to dělám kvůli sobě, nechci mit ve čtyřiceti 150kg, proto nedávám smetanu.

  • Kateřina | 15. 9. 2015 14:47

    A proč by se nemohla dělat jinak než tak jak jste vy navyklí?Já například nedávám do fazolové polévky nízkotučné mléko,ale poctivou smetanu.Proboha! :-$

  • Kubajs83 | 15. 9. 2015 12:51

    U vás bych se teda nechtěl stravovat. Jedním slovem hrůza, česnek do rajské polévky, proboha. :-$

  • Jana | 21. 9. 2014 09:20

    Pro Páju: Když se vaří celá cibule nenakrájená a pak se prolisuje/rozmixuje, tak chutná sladce a v polévce jemně, než když je nakrájená na kostičky.

  • paja | 12. 6. 2014 11:31

    Cibule se tam moc nehodi:/ nema takovou tu jemnou chut....

  • Majda | 24. 1. 2014 11:19

    to že je rajská????No tě bůch!!! O:-) :-\ :-(

  • Klotylka | 14. 1. 2014 15:37

    Se zeleninou jsem dělala poprvé a byla výborná.

  • jareg | 28. 5. 2013 19:19

    Dnes ji po nějaké době vařím znovu. Je fakt dobrá.

  • Veronika | 16. 2. 2013 19:14

    už jsem polévku uvařila, přidala i bazalku a je prostě výborná, dětem moc chutná :-)

  • bobo | 27. 1. 2013 09:43

    no,nevím,ty brambory jsou v tom divný a připaluje se to :-X

  • Anonymka2211 | 3. 11. 2012 11:44

    zkoušíme, zkoušíme.velmi výborné. doporučuji.akorát ta petržel mi tam moc nesedí, ale každý máme jiné chutě. jinak VŘELE DOPORUČUJI!!!!! 8-) :-)) <3

  • beru | 15. 8. 2012 13:38

    Polévka je výborná, jen ji příště udělám bez té petžele ;) děkuji za recept...mnamka =)

  • daniela | 1. 5. 2012 14:47

    je opravdu moooc dobra a hlavne rychla. mohu jen vrele doporucit. misto cibule jsem dala porek a je to mnamka!!!

  • rrr | 23. 3. 2012 19:35

    je to doopravdy pravá rajská :-\

  • Inadi | 14. 3. 2012 17:56

    Jsem moc ráda, že Vám chutná, to mě těší. :-)

  • raduzek | 8. 2. 2012 10:56

    8-) Moc dobrá, přidala jsem bazalku...mnam mnam..

  • Kamila | 23. 1. 2012 18:09

    FAkt je moc dobrá!

  • weronyka | 22. 1. 2012 11:35

    najprv som sa zdrahala, lebo som rajsku s mrkvou a petrzlenom neuznavala, ale vyskusala som a vobec nelutujem! je vyborna, krasne husta :)

  • Knedlosan | 23. 11. 2011 20:01

    dobrá ;-)

  • Knedlosan | 23. 11. 2011 19:52

    výborné :))

  • Táňa | 8. 10. 2011 13:59

    Výborná ;-)

  • Míša | 31. 7. 2011 12:39

    Už ji dělám :)

  • nnln | 26. 7. 2011 08:38

    Bujón taky nepoužívám, ale že by to bylo zrovna na prst v krku.. Tady zas někdo trochu přehání, že :-\ A rajský protlak jsou pasírovaná rajčata, sůl, cukr a škrob, takže i ta rajčata tam opravdu jsou.. Jasně, je tam nějaký konzervant, ale když nemáte vlastní a koupíte rajčata, snad kromě bio, tak tam té chemie taky úplně nejmíň nebude. A nejspíš i na ta bio rajčata z toho deště nějaká ta chemie spadne.. Taky se ale snažím vařit z čerstvých potravin, ale zrovna co se rajské týče, z toho protlaku nebo aspoň z rajčat s trochou protlaku je přece jen chutnější.. Ať si každý vaří jak chce, když mu to chutná, ale pokud možno všeho s mírou..

  • Phana
    Phana | 26. 7. 2011 01:05

    Bujon sem, bujon tam- já pak na záchod s prstem v krku utíkám!

  • Phana
    Phana | 26. 7. 2011 01:04

    FUJ! To je to tak těžký uvařit rajskou polévku z RAJČAT??? Ale Čaši se budou stravovat jako prasata asi navždy. Ble

  • nwm | 22. 6. 2011 11:01

    supééér

  • Anonymous | 19. 2. 2011 11:58

    skvela

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Mrkev Nové koření Ocet Olej Petržel Rajský protlak Sůl Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

110
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými…
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
81
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
70
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
55
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou plísní
Jednoduchá pomazánka ze sýra s modrou…
Jednoduchá rajčatová omeleta s dvojitou porcí sýru
Jednoduchá rajčatová omeleta s dvojitou…
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rajská polévka s paprikou
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá rybí polévka
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá rajská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact