• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem

autor: maryleu
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cuketa
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej
    • bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Slejeme vodu z cuket a lehce obalíme každé kolečko z obou stran hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej (doporučuji olivový - není to ale nutné, výborné jsou i na slunečnicovém atp.) a kolečka z obou stran krátce osmažíme. V misce si připravíme dresink, který získáme z bíleho jogurtu a rozdrcených 4 stroužků česneku. Po dosmažení přelijeme cukety jogurtem.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo i samotné jako předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Pečené česnekovo-houbové koleno

Pečené česnekovo-houbové koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mysalin | 22. 2. 2011 13:26

    Znám to s lilkem. Postup je úplně stejný.

  • Di - | 24. 1. 2009 10:39

    Marie: Je to samozřejmě otázka rozdílných chutí - právě to nahnědlé nám chutná, zvykli jsme si na to v restauraci v Chorvatsku.

  • Marie Bartošová | 23. 1. 2009 19:10

    Di : jednou jsem nemela po ruce mouku a cuekty byly tak zvlastne nahnedle a ne tak dobre jako obvykle... pepr zkusim, dekuji

  • Jarka O. | 29. 12. 2008 18:11

    Doporučuju do dresinku přidat nějakou bylinku, vynikající je tymián, pažitka, oregano.

  • Di - | 29. 12. 2008 18:07

    Přesně tak to léta dělám a je to skvělé jídlo. Poslední dobou už cuketu neobaluji v mouce a opékám ji "holou" na grileru (vroubkovaná pánev), jen ji osuším. Také doporučuji olivový olej a po opečení trochu posypat drceným pepřem (může být barevný).

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Červenec Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cuketa Hladká mouka Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
48
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
39
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
38
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
34
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact