• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
Napište svůj komentář k receptu

Jazyk naší Zdeny

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazyk naší Zdeny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule Větší
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl víno Jakékoliv barvy
    • 0,50
      lžička zázvor
    • 0,50
      lžička paprika (Lze i pálivé)
    • 2
      dl voda 1,5-2
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu rozmixujeme a zahustíme máčeným solamylem. krátce povaříme a vložíme maso.
2
Rychlé, chutné a jednoduché. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené špagety podle Zdeny

Zapečené špagety podle Zdeny

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:39

    Moc dobré, jednoduché, přidala jsem čerstvý zázvor a trochu více sojovky a mňam, mlask :-D 8-)

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:34

    Jednoduché, celkem rychlé ( je to jazyk ) , velmi chutné,přidávám více zázvoru - čerstvý a sojovky. Moc dobrý nápad - mňam. :-D

  • Ja :D | 23. 11. 2014 13:08

    No je to něco jiného než známe ale dobré :-P ale trochu jsme vylepšily a nemuseli jsme tím pádem zahuštovat solamilem (přidali jsme cca půl papriky červené).. No mnam doporučuji...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 5. 2014 14:50

    Vyzkoušeli jsme, asi jsme v tomto tradiční a víc nám chutná klasická křenová omáčka, ale byla to příjemná změna.

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:49

    Ano Di, Zdena i když ne vaše má mlsný jazýček. I já jsem odzkoušela a velmi nám chutnal. Zařazuji do naší kuchyně.

  • Věra z Dc | 3. 4. 2008 09:55

    Tak milá Di, mohu opět potvrdit, je to vlastně recept bez práce a bez nádobí. Naskládám vše do papiňáku dle receptu zavřu a nechám tak 3/4 hod. mírně vařit. Mezitím shlédnu seriál nebo si něco přečtu. Ostatní je otázka ani ne 10 minut. Je to skvělá bašta. Neměla jsem víno, tak jsem použila balsamikový ocet a mohu jen doporučit těm kdo nezkoušeli.

  • Di | 2. 4. 2008 16:43

    Vidím, že se u Vás recept ujal. Ostatně je to docela jednoduché vaření z nepříliš drahých surovin. A výsledek docela originální. Nechte si chutnat!

  • Věra z Dc | 2. 4. 2008 14:57

    Di, tak mám zase v tašce 2 jazyky a už se na ně těším...... :-)))) super recept !!!!!!!!!!!!!!

  • Věra | 12. 9. 2006 12:56

    Milá D,i každý se ptá jak že se to jmenuje...??? žádnou Zdenu v rodině nemáme :-))) ale všem chutná. Moc dík jazyky zařazuji do svých nej nej receptů. (když jsem začala vařit, byla jsem ráda že nikdo není poblíž, kdyby náhodou recept byl nepoživatelný, ale z hrnce se linula tak nádherná vůně a hned jsem byla nejpyšnější kuchařka, protože jak něco takto voní musí být super)

  • Di | 12. 9. 2006 09:53

    To jsem ráda Věro, že jsme Vás ani paní Zdena, ani já nezklamaly. Nedávno jsem si vzpomněla na tento recept, uvařila a napsala.

  • Věra | 12. 9. 2006 08:07

    vyzkoušela jsem a jsem nadšena. Držela jsem se přesně dle receptu a nemá to chybu. Doporučuji všem tento jednoduchý a rychlý recept. Dávám 1

  • Věra | 4. 9. 2006 14:17

    Tak já letím pro jazyky Vaší Zdeny co není Vaše ale naše zkusím ten Váš recept...vypadá báječně doufám, že nebude vyprodáno :-))

  • Di | 4. 9. 2006 13:58

    Abych se přiznala, není to "moje" Zdena, takhle se ten recept jmenoval původně. V každém případě budiž této Zdeně chvála!

  • Věra | 4. 9. 2006 12:15

    Milá Di Jazyk "Vaší Zdeny" se mi taky moc líbí. Už jsem nekupovala zazyky ani nepamatuju, ale tento recept mě donutí. Tak hurá pro jazyky :-))

  • Di | 4. 9. 2006 11:16

    Tak jen do toho! Je to recept pro ty, kteří mají rádi i jiné vnitřnosti než jen jatýrka!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:03

    Di, tento recept se mi moc líbí!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřový jazyk Víno Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Cheesecake

Cheesecake

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Poslední sledované recepty

166
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
50
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
43
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
33
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
28
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené, vařené
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact