• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Jatýrka se zelím v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jatýrka se zelím v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • cibule
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto na klasické bramboráky, které si usmažíme a do hotových dáme porci jater se zelím, přeložíme a nahoru rozetřeme zakysanou smetanu. Můžeme posypat strouhaným sýrem nebo čerstvou kapií nakrájenou na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 27. 9. 2007 11:53

    Guláš s bramboráčky jsme kdysi ochutnali v jedné restauraci v Roudnici n. Labem, říkali tomu Podřipský guláš a bylo to božské, tak jsme to okamžitě zařadili do rodinné kuchařky. Guláš je klasický, trochu ostřejší, v originále v něm byla i játra, někdy přidávám trochu kečupu. Bramboráčky se dělají z 1/3 z vařených a 2/3 syrových brambor, místo hladké mouky hrubá, jinak klasika, usmaží se malé asi jako dlaň (na porci tak 4 ks). Na talíř se vyskládají bramboráčky, na každý kolečko vařeného vejce a kousek něčeho barevného (petrželka, červená paprika), nalije se omáčka s masem, která se po celém okraji talíře (kromě místa s bramboráčky) obloží salátem ze strouhaného taveného sýra (musí se objevit nějaký tvrdší), na jemné nudličky pokrájené šunky a nastrouhané kyselé okurky. Vypadá to úžasně a ještě úžasněji to chutná.

  • Radka K. | 27. 9. 2007 10:24

    Taky dělám bramborák s gulášem jako Marsí, a je to opravdu vynikající. K tomu salát z kysaného zelí nebo zelí naložené s červenou řepou.

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:02

    Daniellu také zdravím....dá se takhle využít spoustu "zbytků"..obrazně řečeno....-)))dokonce tak někdy dělám i čínu...chlapi mají rýži, já to mám v bramboráku..holt jsem holka lidová..:-)))

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:00

    Zdravím Janičku...:-))) ale vůbec néé dámy..:-)) tohle je spíš náš domácí kompromis..já miluju bramboráky, chlapi zase maso..takže když uvařím guláš nebo jakoukoli masovou směsku nebo zbyde něco málo od oběda nechce se mi nic dál vymýšlet, tak upeču klasické bramboráky, pro každého jeden přes celou pánev, přendám na talíř, bramborák trochu posunu na talíři, aby přečuhoval, pak na polovinu naleju ten guláš nebo směs, překryju druhou půlkou bramboráku a je hotovo. Pomažu tatarkou a je to bašta. Jako když složíte papír na půl...:-)))

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:08

    Zdravím Marsí..o)) Taky by mě zajímal ten gulášek s bramborákem..Jak to provádíte?To se dá uvnitř zapéct jako např.tvarůžky , hermelín nebo maso do bramboráku nebo se to jen přidá k hotovému placku?.o)

  • Daniella O. | 26. 9. 2007 20:39

    Marsi, prosim, jal to delate s tim gulasem? Vmichate do testa nabo jenom prelijete hotovy bramborak? Prave mam zbytek v lednicce a tohle zni opravdu zajimave. Predem dekuji za odpoved.

  • Marsí | 26. 9. 2007 13:20

    Heli..jdu na to..jdu to vyhledat a zkusím..:-)) díky za tip

  • Hela - | 26. 9. 2007 11:03

    Tak Marsí, nedávno jsem sem dávala Kuřecí směs s bramboráčky - to bude asi vaše gusto, můžete vyzkoušet.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:29

    Jídla v bramboráku milujeme...-)) dávám do bramboráku i gulášek, jakýkoli-hovězí,vepřový nebo kuřecí maso, vrch potřít tatarkou a pak jen funíte..:-)) s tím zelím je to také skvělé, s játry a se zelím jsem ještě nezkoušela, takže mám inspiraci.Zkuste zelí s uzeným na kostičky a šup s tím do bramboráku..lahůdka...-)

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:57

    Na nemätúce komentáre ste tu Katka vy :))) Ostatní pridávajú svoj názor a skúsenosti. Možno horké pečienky sú chutnejšie ako tvrdé, ktovie :)))

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:54

    Môžem potvrdiť slová Di, jedla som pečienky u pani Airan a sú skutočne bezkonkurenčné. Vyskúšajte.

  • Di | 24. 9. 2007 18:14

    Zkuste si připravit Kuřecí játra ber nebo bež podle Airan Novákové. Solí se před pečením a jsou vynikající, ani hořká ani tvrdá.

  • katka | 24. 9. 2007 16:16

    Kuř. játra neztvrdnou, máte pravdu Ondro že zhořknou,jen vepřová ztvrdnou,Prosím, nematoucí komentáře.

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 13:21

    Pečeň stvrdne, nie zhorkne :)))

  • Ondro | 24. 9. 2007 11:27

    Pozor ! Pecen (jatra) solit a korenit az po odstaveni od sporaka, inak zhorknu !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Kuřecí játra Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact