• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Jatýrka se zelím v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jatýrka se zelím v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • cibule
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto na klasické bramboráky, které si usmažíme a do hotových dáme porci jater se zelím, přeložíme a nahoru rozetřeme zakysanou smetanu. Můžeme posypat strouhaným sýrem nebo čerstvou kapií nakrájenou na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 27. 9. 2007 11:53

    Guláš s bramboráčky jsme kdysi ochutnali v jedné restauraci v Roudnici n. Labem, říkali tomu Podřipský guláš a bylo to božské, tak jsme to okamžitě zařadili do rodinné kuchařky. Guláš je klasický, trochu ostřejší, v originále v něm byla i játra, někdy přidávám trochu kečupu. Bramboráčky se dělají z 1/3 z vařených a 2/3 syrových brambor, místo hladké mouky hrubá, jinak klasika, usmaží se malé asi jako dlaň (na porci tak 4 ks). Na talíř se vyskládají bramboráčky, na každý kolečko vařeného vejce a kousek něčeho barevného (petrželka, červená paprika), nalije se omáčka s masem, která se po celém okraji talíře (kromě místa s bramboráčky) obloží salátem ze strouhaného taveného sýra (musí se objevit nějaký tvrdší), na jemné nudličky pokrájené šunky a nastrouhané kyselé okurky. Vypadá to úžasně a ještě úžasněji to chutná.

  • Radka K. | 27. 9. 2007 10:24

    Taky dělám bramborák s gulášem jako Marsí, a je to opravdu vynikající. K tomu salát z kysaného zelí nebo zelí naložené s červenou řepou.

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:02

    Daniellu také zdravím....dá se takhle využít spoustu "zbytků"..obrazně řečeno....-)))dokonce tak někdy dělám i čínu...chlapi mají rýži, já to mám v bramboráku..holt jsem holka lidová..:-)))

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:00

    Zdravím Janičku...:-))) ale vůbec néé dámy..:-)) tohle je spíš náš domácí kompromis..já miluju bramboráky, chlapi zase maso..takže když uvařím guláš nebo jakoukoli masovou směsku nebo zbyde něco málo od oběda nechce se mi nic dál vymýšlet, tak upeču klasické bramboráky, pro každého jeden přes celou pánev, přendám na talíř, bramborák trochu posunu na talíři, aby přečuhoval, pak na polovinu naleju ten guláš nebo směs, překryju druhou půlkou bramboráku a je hotovo. Pomažu tatarkou a je to bašta. Jako když složíte papír na půl...:-)))

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:08

    Zdravím Marsí..o)) Taky by mě zajímal ten gulášek s bramborákem..Jak to provádíte?To se dá uvnitř zapéct jako např.tvarůžky , hermelín nebo maso do bramboráku nebo se to jen přidá k hotovému placku?.o)

  • Daniella O. | 26. 9. 2007 20:39

    Marsi, prosim, jal to delate s tim gulasem? Vmichate do testa nabo jenom prelijete hotovy bramborak? Prave mam zbytek v lednicce a tohle zni opravdu zajimave. Predem dekuji za odpoved.

  • Marsí | 26. 9. 2007 13:20

    Heli..jdu na to..jdu to vyhledat a zkusím..:-)) díky za tip

  • Hela - | 26. 9. 2007 11:03

    Tak Marsí, nedávno jsem sem dávala Kuřecí směs s bramboráčky - to bude asi vaše gusto, můžete vyzkoušet.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:29

    Jídla v bramboráku milujeme...-)) dávám do bramboráku i gulášek, jakýkoli-hovězí,vepřový nebo kuřecí maso, vrch potřít tatarkou a pak jen funíte..:-)) s tím zelím je to také skvělé, s játry a se zelím jsem ještě nezkoušela, takže mám inspiraci.Zkuste zelí s uzeným na kostičky a šup s tím do bramboráku..lahůdka...-)

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:57

    Na nemätúce komentáre ste tu Katka vy :))) Ostatní pridávajú svoj názor a skúsenosti. Možno horké pečienky sú chutnejšie ako tvrdé, ktovie :)))

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:54

    Môžem potvrdiť slová Di, jedla som pečienky u pani Airan a sú skutočne bezkonkurenčné. Vyskúšajte.

  • Di | 24. 9. 2007 18:14

    Zkuste si připravit Kuřecí játra ber nebo bež podle Airan Novákové. Solí se před pečením a jsou vynikající, ani hořká ani tvrdá.

  • katka | 24. 9. 2007 16:16

    Kuř. játra neztvrdnou, máte pravdu Ondro že zhořknou,jen vepřová ztvrdnou,Prosím, nematoucí komentáře.

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 13:21

    Pečeň stvrdne, nie zhorkne :)))

  • Ondro | 24. 9. 2007 11:27

    Pozor ! Pecen (jatra) solit a korenit az po odstaveni od sporaka, inak zhorknu !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Kuřecí játra Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Bounty řezy

Bounty řezy

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

85
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
62
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
54
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
53
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
42
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact