• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrová paštika III.
Napište svůj komentář k receptu

Játrová paštika III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová paštika III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg játra (vepřová nebo drůbeží)
    • 250
      g slanina zauzené bez bůže
    • 5
      cibule
    • 200
      g mražená zelenina
    • 1
      lžíce sádlo
    • podravka
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce hořčice a dvě lžíce cikánské omáčky

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na slanině opečeme na nudličky nakrájená játra, kmín, pepř a zprudka orestujeme. Přidáme orestovanou zeleninu a podusíme asi deset minut. Přidáme podravku, muškátový ořech a špetku majoránky. Přidáme hořčici a cikánku a podle množství vody, kterou játra pustila nadrobíme do směsi kousky rohlíku a necháme přejít varem. Směs dáme do kutrovače a rozsekáme na ne úplně hladkou hmotu.
2
Za tepla můžeme mazat na topinky s česnekem a ozdobíme plátky rajčete, nebo můžeme dát hmotu do sádlem vymazané formy nebo misky a nechat stuhnout v lednici. Pak podáváme na plátky nakrájenou s bílým pečivem. Možné je taky přimíchat do směsi sníh ze dvou bílků, formu vyložit plátky anglické slaniny, na ni směs vyklopit a dalšími plátky překrýt. Celé pak necháme asi na 15-20 min. zapéct v troubě a pak necháme vychladnout. Paštika je pak tužší a lépe se krájí. Podáváme opět s bílým pečivem nebo toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá játrová paštika s houbami

Jednoduchá játrová paštika s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JarkaKr | 25. 4. 2012 14:46

    Tuhle paštiku ráda dělám, není drahá (oproti kupovaným játrovkám) a hlavně mi hodně chutná. Když chci ještě víc ušetřit, prostě ji utřu s máslem stejně, jako třeba májku a je to taky dobrý. Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Chuťovky Vnitřnosti Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hořčice Játra Majoránka Mražená zelenina Muškátový oříšek Pepř mletý Podravka Rohlík Sádlo Slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Domácí chleba

Domácí chleba

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
40
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
25
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…
25
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
23
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Játrová paštika III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact