• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
Napište svůj komentář k receptu

Játra na slanině a tymiánu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játra na slanině a tymiánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory množství dle počtu a apetitu strávníků
    • vepřová játra
    • jablka
    • rajčata
    • slanina
    • cibule
    • česnek
    • tymián
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • máslo
    • zelená nať

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
2
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Kuře na tymiánu II.

Kuře na tymiánu II.

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tiba | 14. 1. 2013 18:28

    absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[

  • Fanfan | 9. 1. 2011 11:58

    Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)

  • Slávek Kouřil | 23. 2. 2007 13:13

    Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*

  • Martina S. | 22. 11. 2006 09:10

    Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.

  • Marti | 18. 11. 2006 19:18

    Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky

  • Jitka Menšíková | 27. 9. 2006 21:16

    Pěkně jsme si nacpali pupíky, moc nám chutnalo a budem dělat častěji.Akorát jsem použila kuřecí játra místo vepřových, ale myslím si, že receptu to neuškodilo, spíš naopak, máme jeradši.

  • Anonym | 27. 10. 2005 13:22

    Tak tenhle recept mohu opravdu vřele doporučit. Zkoušela jsem ho minulý týden a je opravdu vinikající. Jen nepočítejte s tím, že by něco zbylo i na druhý den, zvlášť pokud je budete dělat k obědu jako já. Díky za skvělí recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jablka Máslo Pepř mletý Rajčata Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Vepřová játra Worcestrová omáčka Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Kuskus salát

Kuskus salát

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

32
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
29
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
19
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact