• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jaternice
Napište svůj komentář k receptu

Jaternice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jaternice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso hlava, jazyk, plíce, srdce a játra
    • 1
      ks bílý chleba
    • 3
      lžička majoránka
    • 6
      stroužek prolisovaný česnek 6-8
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar trochu

Postup přípravy receptu

1
Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru. Uvařené maso obereme a umeleme. Přidáme namočený a lehce vymačkaný chleba, koření, česnek, sůl a pepř. Když je potřeba přilijeme trochu vývaru. Pečeme v pekáčku při teplotě 180 °C do zhnědnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Nenovák | 24. 1. 2008 14:39

    Jazyka a srdce je do jiternic škoda, ale určitě bych dokořenil mletým novým kořením

  • Di | 23. 1. 2008 17:19

    "Žemláky" jsou moc dobré, já je mám raději než kroupová jelítka. Už jsem ale něco takového dlouho nejedla, kupované v obchodě to většinou není ono.

  • Anonym | 23. 1. 2008 14:59

    Paní Hana má pravdu, na Moravě se dávají do jitrnic kroupy-melou se, do jelit se dávají taky, ale nemelou se.Olča

  • Jarka O. | 23. 1. 2008 11:54

    Moje babička do jaternic pekla slanou kynutou buchtu. Pak ji namáčela do vývaru. Bylo to chutné, rohlíky bývají mazlavé.

  • Máří | 23. 1. 2008 11:15

    V Čechách se do jitrnic dává veka, na Moravě buď kroupy, rýže nebo na zrosolovatění mleté kůže. Naopak znám žemlová jelítka z bílé veky... Jiný kraj, jiný mrav.

  • Zdena z JM | 23. 1. 2008 10:35

    Paní Hano, to si asi pletete s jelitem. Do jelit se přidávájí kroupy a základ tvoří vepřová krev a právě ty vařené kroupy.Do jitrnic opravdu patří bílé pečivo (rohlíky nebo veka).

  • Hana Kolářová | 23. 1. 2008 09:19

    U nás na Moravě se místo veky přidávají do jaternic vařené kroupy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Majoránka Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

163
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
147
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Jaternice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact