• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jarní špenát z kopřiv
Napište svůj komentář k receptu

Jarní špenát z kopřiv

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jarní špenát z kopřiv
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kopřiva Listy
    • 20
      g sádlo
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, zasypeme strouhankou a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané kopřivové listy, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme utřený česnek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Krémový špenát

Krémový špenát

Špenát trochu zábavněji

Špenát trochu zábavněji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 9. 3. 2007 01:23

    Tak tenhle recept mi unikl... Naštěstí jaro je vstřícné a tak můžeme brzy vyzkoušet :-)

  • Věra | 14. 6. 2005 08:43

    Milá Arian dík, ještě dělám špenát tak, že povařím větší množství kopřiv (nejlépe jarní mladé vršky)v mírně slané vodě, asi 15 minut, scedím a rozmixuji nebo jemně posekám,natlačím do vaniček od tvarohu a zamrazím. Vydrží jak dlouho chcete. Příprava špenátu je pak jako u normálního špenátu. Výborný je s těstovinami.

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 21:23

    Je mi moc lito, ze tak skvelou vec, co nam nabizi pani Vera, nikdo nekomentoval. Kupujeme mrazeny spenat a koprivy ktere jsou o 100% zdravejsi, opovrchujeme. Zadny drahy sampon neposili nase vlasy tak jako koprivovy caj, zadny krem nevyhladi tak nase vrasky, zadne prasky nevyzenou tak prirozene nasi jarni unavu, malatnost a deprese. Delam to skoro na stejny spusob, jen misto strouhanky zahustuji moukou. Serviruji s kopeckem jogurtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kopřiva Pepř mletý Sádlo Slanina Sojová omáčka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Žravé řezy

Žravé řezy

Marináda

Marináda

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
12
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Jarní špenát z kopřiv
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact