• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory střední
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks rajče střední
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 100
      g slanina nebo salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti.
2
Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený, ze směsi uděláme na pánvi placku až centimetr tlustou.
3
Pečeme na 4. stupeň (ze 6), je-li placka tlustší, zaklopíme poklicí a vodu, která se na ní srazí čas od času odkapeme do dřezu.
4
Když je placka z jedné strany zlatavá, obrátíme ji a poklademe směsí zeleniny a salámu a rozklepneme vejce, či dvě.
5
Opět zakryjeme pokličkou a smažíme na 3. stupeň, dokud není vejce udělané.
6
Přebytečnou vodu opět odkapáváme.
7
Když je vejce uvařené, servírujeme.
8
Nejlepší je omeleta se slaninou a rajče je také důležité, před doděláním lze přidat i strouhaný sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Selská omeleta se zelím

Selská omeleta se zelím

Pestrá selská pánev

Pestrá selská pánev

Selská směs

Selská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 16. 5. 2007 07:23

    Nezdravé je zřejmě asi všechno kromě čistého vzduchu (kde kde ho najdete?). Jednou se propaguje maso a odsuzují přílohy. Nedávno se propagovaly luštěniny a obiloviny a odsuzovalo maso, nyní se už zase křičí, že je to moc sacharidů (což je pravda). Takže nejlepší je jíst všechno a s mírou, aby strava byla hezky pestrá. Pak nám ani ten kousek salámu jednou za čas neuškodí.

  • Anonym | 15. 5. 2007 11:27

    Výborný recept, uznávám, že dost nezdravý, ale komu to nevadí, ten si pochutná. Bod.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

74
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
68
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Pomazánka z tuňáka
Pomazánka z tuňáka
18
Olejová bábovka
Olejová bábovka

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

Zlata Adamovská o manželovi Štěpánkovi: Byl pro mě hrozně starý!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Janina křenová omáčka s hrníčkovými…
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát s vejcem
Jarní bramborový salát s vejcem
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact