• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Napište svůj komentář k receptu

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 35
      g hladká mouka
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce křen čerstvě nastrouhaného
    • sůl
    • citronová šťáva podle potřeby
    • cukr krupice podle potřeby
  • Knedlíky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko polotučné
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst petrželka hladkolisté petrželky
    • 4
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
1 hrnek (250 ml)
2
Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli. Zaprašte ji moukou a vymíchejte světlou jíšku, zalijte ji studeným vývarem, promíchejte metličkou, osolte a nechte 20 minut provařit. Během vaření sbírejte pěnu z hladiny a občas promíchejte.
3
Rohlíky pokrájejte na kostičky. V misce je smíchejte s moukou a kypřicím práškem.
4
Přidejte vajíčka, mléko a petrželku a spojte v řidší těsto. Olejem vymažte čtyři hrnky. Těsto do nich rozdělte do dvou třetin výšky. Všechny najednou naskládejte do mikrovlnné trouby a na 650–700 W „vlňte“ 6 minut. Zapíchněte nůž až ke dnu a zjistěte, zda na něm ulpělo lepkavé těsto. Pokud ano, pokračujte ještě minutu až dvě. Hotové knedlíky vyklopte z hrnků, šikmo pokrájejte a uchovejte v teple.
5
Do téměř dovařené omáčky přidejte polovinu strouhaného křenu a ještě 2 až 3 minuty povařte. Zhoustlý základ dochuťte solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a 1 až 2 lžičkami cukru. Přilijte smetanu, rozmixujte a popasírujte přes cedník.
6
Vmíchejte zbytek nastrouhaného křenu.
7
Podávejte s knedlíky a vařeným hovězím
8
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Křenová omáčka od babičky

Křenová omáčka od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hovězí vývar Křen Máslo Mléko polotučné Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Virgin mojito
Virgin mojito
17
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
9
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
8
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Jak opravit nepovedený dort
Jak opravit nepovedený dort
Jalapeno Poppers
Jalapeno Poppers
Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact