• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Napište svůj komentář k receptu

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 35
      g hladká mouka
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce křen čerstvě nastrouhaného
    • sůl
    • citronová šťáva podle potřeby
    • cukr krupice podle potřeby
  • Knedlíky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko polotučné
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst petrželka hladkolisté petrželky
    • 4
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
1 hrnek (250 ml)
2
Na másle nechte zpěnit nakrájenou cibuli. Zaprašte ji moukou a vymíchejte světlou jíšku, zalijte ji studeným vývarem, promíchejte metličkou, osolte a nechte 20 minut provařit. Během vaření sbírejte pěnu z hladiny a občas promíchejte.
3
Rohlíky pokrájejte na kostičky. V misce je smíchejte s moukou a kypřicím práškem.
4
Přidejte vajíčka, mléko a petrželku a spojte v řidší těsto. Olejem vymažte čtyři hrnky. Těsto do nich rozdělte do dvou třetin výšky. Všechny najednou naskládejte do mikrovlnné trouby a na 650–700 W „vlňte“ 6 minut. Zapíchněte nůž až ke dnu a zjistěte, zda na něm ulpělo lepkavé těsto. Pokud ano, pokračujte ještě minutu až dvě. Hotové knedlíky vyklopte z hrnků, šikmo pokrájejte a uchovejte v teple.
5
Do téměř dovařené omáčky přidejte polovinu strouhaného křenu a ještě 2 až 3 minuty povařte. Zhoustlý základ dochuťte solí, pepřem, pár kapkami citronové šťávy a 1 až 2 lžičkami cukru. Přilijte smetanu, rozmixujte a popasírujte přes cedník.
6
Vmíchejte zbytek nastrouhaného křenu.
7
Podávejte s knedlíky a vařeným hovězím
8
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Křenová omáčka od babičky

Křenová omáčka od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hovězí vývar Křen Máslo Mléko polotučné Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

344
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
314
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
46
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
44
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
28
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Jak opravit nepovedený dort
Jak opravit nepovedený dort
Jalapeno Poppers
Jalapeno Poppers
Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact