• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
Napište svůj komentář k receptu

Jamajská bábovka nebo dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jamajská bábovka nebo dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 1
      dl kokosová moučka
    • 1
      dl ořechy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks kakao
    • 2
      dl cukr krupice
    • hera 1/2 kostky nebo máslo
    • 2
      dl mléko necelé
    • tuk a kokosová moučka na formu

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme nejlépe v robotu, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosovou moučkou a vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě, nejprve při 200° C, po zapečení stáhneme na 150 °C a dopečeme. Hotovou bábovku necháme prochladit ve formě, vyklopíme, polijeme čokoládovou, rumovou nebo citrónovou polevou a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2
Pro slavnostnější příležitosti můžeme těsto upéct v dortové formě, 2x prořízneme, naplníme libovolným krémem nebo zavařeninou, polijeme polevou a sypeme kokosem. Před podáváním zdobíme bábovku i dort ušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žišková | 1. 5. 2008 16:51

    Mňam! Díky rumu a skořici má zvláštní šmrnc, patří k mým oblíbeným :-)

  • Pája | 24. 5. 2007 18:19

    bábovka nás zas tolik nenadchla, chutnala jako obyčejný perník.

  • SV | 6. 1. 2007 19:36

    Pokud smíchám konzer. ovoce s krémem a naplním tím tento dortík, nepromáčí se ???

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:38

    Taky mě moc chutná, dělám jako dort se šlehačkou a Oetker krémem, chuťka

  • Anonym | 30. 5. 2006 15:35

    je bajecna

  • Marie Rončáková | 22. 5. 2006 10:41

    Pekla jsem ji a je výborná, voňavá a neosychá. Vlastně ani nemá čas oschnout.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:23

    Je pravda, že se dá různě obměňovat, přidávám část oříšků sekaných

  • Anonym | 5. 9. 2005 17:29

    Hezky vypadá i hezky chutná!!!!!!!!!

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 15:01

    Upekla jsem ve věncové formě, dobře se povedlo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dorty Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Jamajka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Mojito

Mojito

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

98
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
66
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
54
Borůvková limonáda
Borůvková limonáda
30
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
26
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact