• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
Napište svůj komentář k receptu

Jamajská bábovka nebo dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jamajská bábovka nebo dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 1
      dl kokosová moučka
    • 1
      dl ořechy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks kakao
    • 2
      dl cukr krupice
    • hera 1/2 kostky nebo máslo
    • 2
      dl mléko necelé
    • tuk a kokosová moučka na formu

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme nejlépe v robotu, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosovou moučkou a vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě, nejprve při 200° C, po zapečení stáhneme na 150 °C a dopečeme. Hotovou bábovku necháme prochladit ve formě, vyklopíme, polijeme čokoládovou, rumovou nebo citrónovou polevou a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2
Pro slavnostnější příležitosti můžeme těsto upéct v dortové formě, 2x prořízneme, naplníme libovolným krémem nebo zavařeninou, polijeme polevou a sypeme kokosem. Před podáváním zdobíme bábovku i dort ušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žišková | 1. 5. 2008 16:51

    Mňam! Díky rumu a skořici má zvláštní šmrnc, patří k mým oblíbeným :-)

  • Pája | 24. 5. 2007 18:19

    bábovka nás zas tolik nenadchla, chutnala jako obyčejný perník.

  • SV | 6. 1. 2007 19:36

    Pokud smíchám konzer. ovoce s krémem a naplním tím tento dortík, nepromáčí se ???

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:38

    Taky mě moc chutná, dělám jako dort se šlehačkou a Oetker krémem, chuťka

  • Anonym | 30. 5. 2006 15:35

    je bajecna

  • Marie Rončáková | 22. 5. 2006 10:41

    Pekla jsem ji a je výborná, voňavá a neosychá. Vlastně ani nemá čas oschnout.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:23

    Je pravda, že se dá různě obměňovat, přidávám část oříšků sekaných

  • Anonym | 5. 9. 2005 17:29

    Hezky vypadá i hezky chutná!!!!!!!!!

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 15:01

    Upekla jsem ve věncové formě, dobře se povedlo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dorty Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Jamajka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

84
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
50
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
48
Bramborové placky s dipem z řepy
Bramborové placky s…
46
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Claudia Schifferová: Božská 55!

Claudia Schifferová: Božská 55!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact