• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
Napište svůj komentář k receptu

Jamajská bábovka nebo dort

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jamajská bábovka nebo dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 1
      dl kokosová moučka
    • 1
      dl ořechy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks kakao
    • 2
      dl cukr krupice
    • hera 1/2 kostky nebo máslo
    • 2
      dl mléko necelé
    • tuk a kokosová moučka na formu

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme nejlépe v robotu, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme kokosovou moučkou a vlijeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě, nejprve při 200° C, po zapečení stáhneme na 150 °C a dopečeme. Hotovou bábovku necháme prochladit ve formě, vyklopíme, polijeme čokoládovou, rumovou nebo citrónovou polevou a hustě posypeme strouhaným kokosem.
2
Pro slavnostnější příležitosti můžeme těsto upéct v dortové formě, 2x prořízneme, naplníme libovolným krémem nebo zavařeninou, polijeme polevou a sypeme kokosem. Před podáváním zdobíme bábovku i dort ušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žišková | 1. 5. 2008 16:51

    Mňam! Díky rumu a skořici má zvláštní šmrnc, patří k mým oblíbeným :-)

  • Pája | 24. 5. 2007 18:19

    bábovka nás zas tolik nenadchla, chutnala jako obyčejný perník.

  • SV | 6. 1. 2007 19:36

    Pokud smíchám konzer. ovoce s krémem a naplním tím tento dortík, nepromáčí se ???

  • Anonym | 30. 5. 2006 17:38

    Taky mě moc chutná, dělám jako dort se šlehačkou a Oetker krémem, chuťka

  • Anonym | 30. 5. 2006 15:35

    je bajecna

  • Marie Rončáková | 22. 5. 2006 10:41

    Pekla jsem ji a je výborná, voňavá a neosychá. Vlastně ani nemá čas oschnout.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:23

    Je pravda, že se dá různě obměňovat, přidávám část oříšků sekaných

  • Anonym | 5. 9. 2005 17:29

    Hezky vypadá i hezky chutná!!!!!!!!!

  • Hana Janů | 27. 6. 2004 15:01

    Upekla jsem ve věncové formě, dobře se povedlo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dorty Pečení Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Jamajka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
49
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
33
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
27
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Jamajská bábovka nebo dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact