• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový závin

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 300
      g jahody velké čerstvé nebo mražené
    • 250
      g ořechy
    • 150
      g čokoládová poleva
    • 1
      šálek kokos

Postup přípravy receptu

1
Těsto rozdělíme na polovinu, budeme mít 2 záviny. Každou část rozválíme na obdélník. Do středu plátu po délce nasypeme v pásu (asi 3 cm) ořechy tak, aby byly v určité síle. Rozdělíme všechny ořechy na oba pláty, ale klidně můžeme dát ořechů víc. Na tento ořechový pás klademe těsně za sebou jednu jahodu za druhou, přičemž každou jahodu nejprve namočíme celou v polevě a ihned obalíme v kokosu. Potom delší části plátu přeložíme přes sebe, konce trošku přehneme dospodu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 8. 6. 2008 22:30

    Včera som robila tento závin. Je veľmi dobrý. Jahody sa pekne obalili čokoládou aj s kokosom a spolu s orechami je to veľmi chuťovo dobrý múčnik. dáva "1". Klára

  • Klára Keselyova | 10. 5. 2008 13:20

    Veľmi sa mi ten závin pozdáva. Ukazuje sa spústa jahôd, len aby už boli. Takže dávam do oblúbených, aby som ho mala po ruke.

  • Tereza J. | 10. 5. 2008 12:35

    Šárka, to, že vám nešli obaliť jahody v čokoláde, nie je chyba receptu. Každé ovocie sa obaliť v čokoláde dá, len musí byť suché a čokoláda primeranej hustoty, ani nie riedka, ani príliš hustá. Čo tak ohodnotiť okrem receptu aj svoju zručnosť?

  • Vlaďka Daranská | 9. 5. 2008 19:18

    Pročítám recept a slintám:c)...už se těším,až ho uvedu do praxe!

  • Šárka Rudlová | 9. 5. 2008 14:39

    Dneska jsem vyzkoušela a nedopadlo to moc dobře. Jahody mi vůbec nešly obalit v čokoládě! Tak jsem to nakonec hodila na jednu hromadu, přikryla druhým plátem těsta a upekla takhle, jíst se to dá, ale zkoušet podruhé už to radši nebudu.

  • Jana z VM | 3. 7. 2006 08:31

    Závin jsem vyzkoušela, udělala jsem tři nohavice a to bylo akorát , těsta nebylo moc, možná dám příště méně ořechů, Ale jinak moc chválím, byl výborný !!

  • Tereza Jarčušková | 29. 6. 2006 12:32

    Janka, treba použiť jahody veľké. Bude to akurát.

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 10:54

    Taky mě potom napadlo, že ty záviny udělám tři... Určitě vyzkouším, protože mě to láká a těch jahod je tolik, že už nevím, co s nima. Jenom, aby taky borůvek bylo letos jako vloni ! Díky za radu.

  • Ester S. | 29. 6. 2006 09:08

    Pani Jana, mne to neprislo, ze by bolo moc cesta. Ja som z jedneho balenia urobila 3 zaviny, valkala som jak vzdy velmi natenko. Tie jahody som davala velke a este nabrali na objeme tou cokoladou a kokosom:)

  • Jana z VM | 29. 6. 2006 07:20

    Mám dotaz na ty, co už mají s tímto receptem zkušenosti - není toho těsta moc na tak malý proužek jahod? Když dělám lístkový závin s jablky, rozvaluji jej dost natenko, takže se mi zdá, že bych toho těsta kolem jahod měla moc. Na jak tenko rozválíte lístkové těsto v tomto případě s jahodami ? Díky za odpověď.

  • Ester S. | 28. 6. 2006 16:46

    Moja skusenost: Uplna fantazia!!! A to som orechy nezohnala ani orechove aroma, takze som nakoniec dala oprazenu struhanku s trochou cukru a kakaa, no ale myslim, ze vysledok je vysoko jedly:) S tymi orechmi to asi musi byt De Luxe, ale aj takto so struhankou je to vynikajuce.A hlavne som presne dodrzala rady o peceni od Terezky a fakt lepsi listkovy zavin som este neupiekla:) Takze DIKY!

  • ivanka | 27. 6. 2006 18:51

    ZAPOMNELA JSEM UPLNE NAPSAT...DELALA JSEM NA OSLAVU A VSICHNI MLASKALI...VYPADALO TO SKVELE A MNAM MNAM...DEKUJU PANI TEREZCE...

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 13:58

    Jejky, urobila som chybu, myslela som namiesto orechov mak, zomletý a nesparený. Ospravedlňujem sa.

  • EsterS. | 27. 6. 2006 13:03

    Mile damy, dakujem vam moc za rady! Ja to nejako skusim a mozno tie orechy kupim, nech nie som za skroba:))Vlocky som este neprazila a nedavala do pecenia, tak ale raz treba skusit aj to!Dik za pripomienku s tou horucou trubou, spravim to presne podla rady a potom napisem :)

  • Tereza Jarčušková | 27. 6. 2006 12:30

    Ester, aj ja podsýpam občas strúhanku, napr, pod jablká, ale tu by som sa priklonila skôr k tým vločkám, ako radí pani Marie, pretože ich treba trochu viac, jahody sú šťavnaté. Neviem, ja dávam vždy orechy. Tak ma teraz napadlo, možno by bolo dobré dať orechy, nesparené, len zomleté a pemiešané s trošičkou cukru, tie by vsali tekutinu tiež. Ale to je len momentálny nápad. Neodskúšaný. Hlavne pečte rýchlo v maximálne vyhriatej rúre, ako lístkové cesto všeobecne. Nemalo by sa to piecť dlhšie ako 12 min.

  • Marie Horáková | 27. 6. 2006 10:20

    Ester, zkuste ořechy nahradit dozlatova opraženými vločkami a ořechovým aroma - bývá k dostání v drogeriích.

  • Ester S. | 27. 6. 2006 08:40

    Tento listkovy zavin vyzera naozaj originalne, chcela by som ho skusit, ale nemam stvrt kila orechov a nemienim ani kupovat - su strasne drahe:(( Pani Terezka, myslite, ze funkciu orechov by mohla splnit struhanka?? Ja bezne do listkovych zavinov davam struhanku a vychadza mi to:)

  • Tereza Jarčušková | 6. 6. 2006 11:48

    Turčo, pred pečením lístkového cesta je 170 st. málo, treba rozohriať rúru naplno ( 220 st ), vložiť dnu, po 5 min stiahnúť na 190-200 st. Nemalo by byť v rúre dlhšie ako 10-12 min. Ak sú to malé kúsky, ešte menej. Jahody zostanú celé v čokoláde, pretože za tých 10 min sa nestihnú vnútri rozpiecť. Keď režete, tak je to pekné farebné, červená, hnedá čokoláda, svetlé cesto. Je dobré, ak sa strafíte tak, že jahodu rozrežete.

  • Turča | 6. 6. 2006 09:14

    Zdravím Terezko. Troubu jsem měla předehřátou na 170 st. a na tuto teplotu jsem závin i pekla. Chci se zeptat jestli Vám jahody zůstanou hezky vcelku v té čokoládě s kokosem.

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 13:30

    Teda neviem, čo na to mám povedať. Ja tento závin robím aj z mrazených jahôd, len ich nechám odkvapkať od šťavy. Orechy sú tam na to, aby vsiakli šťavu. Nepiekli ste to veľmi pomaly ? Alebo ste to nedali do slabo vyhriatej rúry ? Lístkové cesto treba dať do horúcej rúry a po pár minútach stiahnuť teplotu. Skutočne neviem, to sa mi ešte nestalo.

  • Turča | 5. 6. 2006 12:39

    Někde jsem udělala chybu. Ořechy zhořkly a jahody splynuly s čokoládou a kokosem na nevábnou hmotu.

  • ivanka | 26. 3. 2006 23:32

    to zni nadherne.urcite vyzkousim.pak se ozvu.diky.hezky den

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Jahody Kokos Listové těsto Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salámový aspik

Salámový aspik

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Jahodový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact