• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový patrový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový patrový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový patrový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 150
      g měkký tvaroh
    • 140
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme je na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozšleháme je do pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anet | 18. 4. 2013 19:02

    ty zbylé dvě části těsta se už jako nepečou ? =-O

  • Kara | 15. 4. 2013 00:37

    Tak to jo to jdu ted v 0:36 vyzskoušet sou na něj jen dobré recenze a ten tvaroh mě mrzí mám 150g :'( :-| :-)

  • mirka | 7. 2. 2012 23:52

    KRASNY OD POHLEDU DOUFAM ZE TESTICKO BUDE CHUTNAT TAK KRASNE JAK VYPADA AZ BUDOU JAHUDKY HNED VYSKOUSIM

  • Jirka | 27. 10. 2011 09:28

    Ten recept vypada výborně tak dávám 1 :-) :-)

  • luki | 1. 11. 2010 12:16

    skvělý :) :-) :-)

  • LUCa | 25. 3. 2007 14:38

    Miliju jahody a tohle vypadá opravdu skvěle.jdu do toho!!

  • Veronika | 7. 3. 2007 15:39

    Dort jsem dělala ale na těsto je potřeba více než 150g tvarohu,nejlépe 250-300g,jinak je dort vyborny,doporučuji všem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Květen Dopolední svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Fish & chips

Fish & chips

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
45
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
37
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový dort s banány
25
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci -…
17
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový likér
Jahodový likér
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový pohár
Jahodový pohár
Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Jahodový pohár s tvarohovým krémem
  • Recepty.cz
  • Jahodový patrový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact