• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový patrový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový patrový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový patrový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 150
      g měkký tvaroh
    • 140
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
  • Náplň
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme je na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozšleháme je do pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anet | 18. 4. 2013 19:02

    ty zbylé dvě části těsta se už jako nepečou ? =-O

  • Kara | 15. 4. 2013 00:37

    Tak to jo to jdu ted v 0:36 vyzskoušet sou na něj jen dobré recenze a ten tvaroh mě mrzí mám 150g :'( :-| :-)

  • mirka | 7. 2. 2012 23:52

    KRASNY OD POHLEDU DOUFAM ZE TESTICKO BUDE CHUTNAT TAK KRASNE JAK VYPADA AZ BUDOU JAHUDKY HNED VYSKOUSIM

  • Jirka | 27. 10. 2011 09:28

    Ten recept vypada výborně tak dávám 1 :-) :-)

  • luki | 1. 11. 2010 12:16

    skvělý :) :-) :-)

  • LUCa | 25. 3. 2007 14:38

    Miliju jahody a tohle vypadá opravdu skvěle.jdu do toho!!

  • Veronika | 7. 3. 2007 15:39

    Dort jsem dělala ale na těsto je potřeba více než 150g tvarohu,nejlépe 250-300g,jinak je dort vyborny,doporučuji všem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Květen Dopolední svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

468
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
291
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné…
78
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
37
Kuřecí penne romana
Kuřecí penne romana
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč s krémem
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový likér
Jahodový likér
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový piškot s pudinkem
Jahodový pohár
Jahodový pohár
Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Jahodový pohár s tvarohovým krémem
  • Recepty.cz
  • Jahodový patrový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact