• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový likér III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový likér III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jahody
    • 250
      g bílý kandovaný cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 1
      l hnědý rum 54%

Postup přípravy receptu

1
Jahody umyjeme, větší rozpůlíme. Zasypeme kandovaným cukrem, přidáme pomerančovou kůru a zalijeme rumem. Necháme stát 3 týdny, potom přefiltrujeme. Jahody se mohou přidat ke zmrzlině nebo pudinku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový likér

Jahodový likér

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S | 15. 6. 2009 23:51

    Kandovaný cukr prodávají ve zdravé výživě a viděla jsem ho naposled v Globu v oddělení ,kde je normál cukr.Je dražší než obyč.Jsou to ,jak se tu píše ,krystaly cukru,čiré bílé nebo čiré hnědé.Je to zajímavý recept!

  • Radka Křížová | 14. 6. 2009 18:40

    hnědý kandys cukr se u nás dá dostat pod značkou Korunní cukr,vyrábí ho Moravskoslezské cukrovary, prodává se po kilových baleních.

  • Jana Ehnes | 14. 6. 2009 11:05

    Kandis jsou cukrove krystaly (bile nebo hnede), ktere vznikaji vykrystalizovanim nasycenych cukrovych roztoku. Zacali ho vyrabet Arabove v 9. stoleti. Hnedy kandis se vyrabi z karamelizovaneho roztoku. Pouziva se na slazeni caju, v Belgii i pri vyrobe piva.Muzete si ho vyrobit i doma, je to ale zdlouhave. 25o ml vody privest k varu a rozpustit v ni 650 g cukru. Roztok nalit do vysoke, ohnivzdorne nadoby a nechat ochladit na cca. 50 stupnu. Spejli navlhcit, obalit v krystalovem cukru a ponorit do nadoby. Na tech krystalech cukru se vam zacne tvorit kandis, musite mit ale trpelivost, trva to minimalne 14 dnu.

  • Jitřenka Němcová | 12. 6. 2009 15:05

    Kandysovaný cukr jsem viděla v Kauflandu a přemýšlela, k čemu asi je.Tak už to vím!

  • Simča Sládková | 12. 6. 2009 13:07

    holky, kandovaný cukr existuje, třeba se koukněte tady: http://www.coffeeandtea.cz/-p-1126.html nebo tady: http://www.caj.cz/caje/901.html. Mamka ho má doma v dózičce a sladí s ním čaj, říká tomu kandys - jsou to takové nepravidelné kostičky smetanově bílé barvy. Ale jak es to vyrábí nebo z čeho to je, to nevím.

  • Miroslava Severová | 12. 6. 2009 12:50

    Klárko, i já nad tím přemýšlím, při čtení receptu, že by to byl želírovací cukr - ale proč?? A taky 54% rum jsem snad ještě nikdy nepotkala. Nejvíce 40% a to už musí být, když na něho natrefím. Nemohla by se použít třeba vodka, aby byly cítit více jahody než rum. Jinak recept mě zaujal - vyzkouším.

  • Klára Keselyova | 12. 6. 2009 11:28

    Neviem na koho sa obraciam, pretože autor sa nepodpísal, ale chcela by som vedieť,/možno som neznalá veci, i keď roky mám/ aký je to kandizovaný cukor. Kandizované ovocie poznám, karamelový cukor tiež, ale taký, čo je v tomto trecepte, nie. Dáte mi vedieť? Ďakujem a pekný deň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý kandovaný cukr Hnědý rum Jahody Pomerančová kůra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Piškotový dort s malinovým mascarpone
Piškotový dort s…
30
Smetanovo-tvarohový piškoťák s ovocem
Smetanovo-tvarohový…
27
Čokoládové řezy se zakysanou smetanou
Čokoládové řezy se…
17
Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Grilované ovoce se…

Zajímavé články

Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 27. 8. 2025: Kdo dostane nabídku snů a kdo bude terčem pomluv?

Denní horoskop na středu 27. 8. 2025: Kdo dostane nabídku snů a kdo bude terčem pomluv?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact