• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový likér III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový likér III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jahody
    • 250
      g bílý kandovaný cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 1
      l hnědý rum 54%

Postup přípravy receptu

1
Jahody umyjeme, větší rozpůlíme. Zasypeme kandovaným cukrem, přidáme pomerančovou kůru a zalijeme rumem. Necháme stát 3 týdny, potom přefiltrujeme. Jahody se mohou přidat ke zmrzlině nebo pudinku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový likér

Jahodový likér

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S | 15. 6. 2009 23:51

    Kandovaný cukr prodávají ve zdravé výživě a viděla jsem ho naposled v Globu v oddělení ,kde je normál cukr.Je dražší než obyč.Jsou to ,jak se tu píše ,krystaly cukru,čiré bílé nebo čiré hnědé.Je to zajímavý recept!

  • Radka Křížová | 14. 6. 2009 18:40

    hnědý kandys cukr se u nás dá dostat pod značkou Korunní cukr,vyrábí ho Moravskoslezské cukrovary, prodává se po kilových baleních.

  • Jana Ehnes | 14. 6. 2009 11:05

    Kandis jsou cukrove krystaly (bile nebo hnede), ktere vznikaji vykrystalizovanim nasycenych cukrovych roztoku. Zacali ho vyrabet Arabove v 9. stoleti. Hnedy kandis se vyrabi z karamelizovaneho roztoku. Pouziva se na slazeni caju, v Belgii i pri vyrobe piva.Muzete si ho vyrobit i doma, je to ale zdlouhave. 25o ml vody privest k varu a rozpustit v ni 650 g cukru. Roztok nalit do vysoke, ohnivzdorne nadoby a nechat ochladit na cca. 50 stupnu. Spejli navlhcit, obalit v krystalovem cukru a ponorit do nadoby. Na tech krystalech cukru se vam zacne tvorit kandis, musite mit ale trpelivost, trva to minimalne 14 dnu.

  • Jitřenka Němcová | 12. 6. 2009 15:05

    Kandysovaný cukr jsem viděla v Kauflandu a přemýšlela, k čemu asi je.Tak už to vím!

  • Simča Sládková | 12. 6. 2009 13:07

    holky, kandovaný cukr existuje, třeba se koukněte tady: http://www.coffeeandtea.cz/-p-1126.html nebo tady: http://www.caj.cz/caje/901.html. Mamka ho má doma v dózičce a sladí s ním čaj, říká tomu kandys - jsou to takové nepravidelné kostičky smetanově bílé barvy. Ale jak es to vyrábí nebo z čeho to je, to nevím.

  • Miroslava Severová | 12. 6. 2009 12:50

    Klárko, i já nad tím přemýšlím, při čtení receptu, že by to byl želírovací cukr - ale proč?? A taky 54% rum jsem snad ještě nikdy nepotkala. Nejvíce 40% a to už musí být, když na něho natrefím. Nemohla by se použít třeba vodka, aby byly cítit více jahody než rum. Jinak recept mě zaujal - vyzkouším.

  • Klára Keselyova | 12. 6. 2009 11:28

    Neviem na koho sa obraciam, pretože autor sa nepodpísal, ale chcela by som vedieť,/možno som neznalá veci, i keď roky mám/ aký je to kandizovaný cukor. Kandizované ovocie poznám, karamelový cukor tiež, ale taký, čo je v tomto trecepte, nie. Dáte mi vedieť? Ďakujem a pekný deň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý kandovaný cukr Hnědý rum Jahody Pomerančová kůra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Americká buchta

Americká buchta

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

211
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
140
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
57
Alfredo zapečené gnocchi
Alfredo zapečené gnocchi
47
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
46
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Priscilla Presleyová čelí žalobě o 1 miliardu: Soudní tahanice Elvisovy ex nekončí!

Priscilla Presleyová čelí žalobě o 1 miliardu: Soudní tahanice Elvisovy ex nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact