• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní

autor: Minerva - olivové oleje
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g olivový olej vhodný na vaření, např. MInerva Classic
    • 1
      ks vejce
    • 280
      g mléko
    • 170
      g hladká mouka
    • 160
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 180
      g hnědý cukr lze nahradit 120 g medu
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks citronová kůra z jednoho bio citrónu
    • 120
      g vlašské ořechy restovaných
    • 500
      g jahody
    • 110
      g tvaroh vhodná je také lučina nebo tvrdší tvaroh
    • 1
      ks bílý jogurt na servírování - nejlépe hutný řecký
    • 1
      ks vanilkový cukr na pocukrování

Postup přípravy receptu

1
1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si velkou obdélníkovou keramickou zapékací nádobu. Také můžete zapékat a potom hned servírovat v úměrném množství zapékacích jednoporcových misek, tzv. kokotek nebo remekinek (množství vyjde přibližně na 8–10 větších remekinek).
2
2. Jahody omyjte a nechte okapat. Pokud jsou větší, rozkrojte je na polovinu. Rozpusťte všechno máslo tak, aby bylo tekuté a smíchejte ho s olivovým olejem. Tuto směs vylijte do zapékací nádoby.
3
3. Ve střední míse smíchejte vejce, mléko, obě mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl, případně kůru z citrónu. Vznikne vám tak velmi řídké těsto, které vylejete do zapékací nádoby (kde máte již připravený tuk) a nechte ho roztéct po celé ploše. Na toto těsto rovnoměrně nasypejte všechny jahody, dále nadrobte nebo pomocí lžičky rovnoměrně rozdělte všechen tvaroh. Nakonec pak vršek posypte orestovanými ořechy.
4
4. Vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova, přibližně 45 minut. Okraje by měly být pěkně zlaté a křupavé, těsto místy krémové.
5
Jahodový dezert se nedá krájet, nabírejte jednotlivé porce lžící a nebojte se, že budou vypadat nevzhledně – v tomto případě je potrhaný vzhled zcela v pořádku. Podávejte teplý, pocukrovaný vanilkovým cukrem se lžící řeckého jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni

Pečená žebra v Cole podle Brunety v…

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert…

Ovocný dezert

Ovocný dezert

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Citronová kůra Hladká mouka Hnědý cukr Jahody Jedlá soda Máslo Mléko Olivový olej Prášek do pečiva Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
20
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact