• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy z Galaretky

autor: Zdeňka z O.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy z Galaretky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placky
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,20
      l rostlinný olej
    • 0,20
      l mléko
    • prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň
    • 3
      ks šlehačka
    • 2
      ks jahodový kompot
    • 3
      ks galaretka Jahodové
  • Poleva
    • 1
      ks galaretka

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami. Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačky a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do šlehačky.
2
Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.<BR>Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 25. 1. 2023 14:13

    tak se mi zdá že galaretku jsem měla dělat už v čera :)

  • acid | 14. 4. 2016 15:10

    proč používáte potraviny z Polska, a přitom ještě tvrdíte jak dlouho to trvá? Já toto peču již 10 let z českých potravin a je to asi tak o 2 hodiny rychlejší. Želatina dr.Oetker tuhne za pár minut... svět se zbláznil... :'(

  • Lenka | 25. 2. 2016 10:57

    Upekla jsem a povedly se moc :-) Akorát napoprvé jsem dělala z celé dávky a neměla jsem šanci, aby se to vešlo na plech. Nemáte někdo nějaký fígl? Napodruhé jsem dělala ze 2/3 do dortové formy. Vešlo se, byla plná po okraj (průměr 24 cm) a úplně to pro rodinnou oslavu stačilo. :-) Opravdu skvělé :-)

  • Pavla | 21. 6. 2015 16:25

    V tescu mají galaretku - kupovala jsem ji v 5ti barvách. Fialovou, tyrkysovou, modrou, zelenou a zlutou ;-) taky se s ní trápím, dneska poprvé ;-)

  • Hanďourek | 16. 8. 2012 12:35

    Upekla jsem řezy mamče k svátku a jsou moc dobré, lepší než ty kupované jahodové kostky. Všem moc chutnaly, i mé nadřízené v práci která je nemusí. Jinak jsem měla také problém sehnat tu jahodovou želatinu.

  • Blanka | 5. 5. 2007 17:12

    Ach jo, ani za Boha nemůžu sehnat Galaretku, v Lidlu u nás mají jen citronovou a v sousedním městě dokonce ani tu. Nevíte ještě o nějakém obchodě kromě Lidlu, kde mají jahodovou Galaretku??nebo to vážně musím jet do Polska:o))???

  • Anonym | 22. 4. 2007 21:09

    Blanko, ja to tu uz popisovala, ze jsem byla poprve prekvapena, jak dlouho to trvalo a bala jsem se, ze to snad nikdy neztuhne, ale nakonec ztuhlo, nebojte. Uz jsem delala 2x ;-)Podruhe jsem dokonce rozpustila galaretku na tu tenkou vrstvu nahoru a zapomnela na to, odjela s manzelem nakupovat, vratila se po vice jak hodine a bylo to akorat :-D Jen jsem ji nalila nahoru a dala opet do chladna.

  • Zdeňka | 22. 4. 2007 19:03

    Blanko,Galaretka tuhne docela pomalu,chce to trpělivost.Protože se dává poloviční množství tekutiny než je v návodu,ztuhne krásně.Chce to vystihnout okamžik,kdy ještě není želatina úplně tuhá,ale už začíná houstnout.Poprvé jsem měla taky strach,že to neutrefím,ale povedlo se.Určitě se povede i Vám.

  • Blanka | 22. 4. 2007 12:50

    Tak tenhle zákusek miluju a kupuju si ho běžně v cukrárně!!!Chtěla bych ho co nejdřív vyzkoušet, jenže mám špatné zkušenosti s želatinou. Když jsem chtěla dělat nějaký moučník s želatinou, nikdy neztuhla..nebo jsem možná nebyla trpělivá!Zkoušela jsem např. želatinu od Dk. Oetkra (v prášku) a udělala vše přesně podle návodu a i když jsem hrnec později dala do lednice, želatina netuhla..tak jsem se naštvala a vodu vylila:o)..prosím poradte mi jak dlouho má želatina tuhnout a při jaké konzistenci ji mám vmíchat do šlehačky?až když je z ní rosol??Děkuju vám moc..

  • iveta horova | 22. 4. 2007 08:44

    Dort jsem take už dělala a byl moc dobrý. včera jsem vyzkoušela z borůvek a také je dobrý.Místo galaretky jsem použila želatinový ztužovač za studena od Dr.oetkera a šlehačku jsem obarvila štávou z borůvek.to samé jsem udělala i se želé. všichni si to pochvalovali.

  • Mirka | 2. 4. 2007 18:53

    Byl to báječnej recept,lahůdka.Doporučuji.

  • Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 22:46

    Anonyme a Zdenko...diky za rady. Ja jsem naucena vymazavat a vysypavat. S pecicim papirem jinak nez pod vanocku a pecivo se teprve seznamuji. Vas postup urco vyzkousim, protoze narozeniny dcery se blizi.

  • Květa B. | 1. 4. 2007 15:15

    Dobroučké to je, posílám jedničku.To těsto ale zkusím taky jiné, i když zas tak moc to nevadilo, že nebylo až ke krajům, té šlehačky je tak hodně, že jsem to zaplnila.Až na nějaké technické nedostatky z mé strany se povedlo.

  • Zdeňka | 24. 3. 2007 19:24

    Šárko,jsem moc ráda,že se vám povedlo a chutnalo.Korpus si samozřejmě každý upeče podle sebe,já mám dobrou zkušenost s tímto a dělám to tak,jak radí anonym,nevymazávám okraje.Máte pravdu,že Galaretka tuhne pomalu,dá se to urychlit chlazením kastrolu s želatinou ve studené vodě,ale musí se hlídat,aby neztuhla moc.

  • Anonym | 24. 3. 2007 09:19

    Šárko,když pečete do dortové formy,tak vyložte dno peč. papírem a okraje už nevymazávejte ani nevysypávat moukou.A po upečení nožem těsně u formy vykrojíte boky.

  • Sarka Honzakova | 23. 3. 2007 20:42

    Tak uz je to snezeno, doslova sezraaano :-D Vynikajici, davam za 1* a za 14 na prani dcery opakuji na jeji narozeniny. Delala jsem z 1/2 davky do dortove formy. Mela jsem jen problem s korpusem. Chutove vyborny, ale po upeceni mi dost odskocil od okraje (jako piskot) a byla tam skoro 1 cm mezera. Takze jsem ho potrela marmeladou a snedla, zatimco jsem upekla korpus podle receptu Buchta s rosolem, ktery mam vyzkouseny. Jo a pak to jahodove zele hodne pomalu tuhne, takze pokud delate rosoly podinku nebo klasicke zelatiny, neznepokojujte se, chce to jen o neco pevnejsi vuli a vydrz, pokud se vysledku nemuzete dockat, jako ja ;-) Opravdu vynikajici, jako ten zminovany dort z cukrarny.

  • Sarka Honzakova | 21. 3. 2007 20:15

    Tohle jsem milovala jako zakusek. Jeden rok jsem si to od mamky vyprosila i jako dort z cukrarny k narozeninam. Uz jsem to dlouho nikde nevidela. V Lidlu uz jsem sehnala Galaretku a musim to zkusit.

  • Eva Maršounková | 21. 3. 2007 19:16

    Skvělý zákusek, moc děkuju za recept. Určitě brzy vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:29

    Zdeňko, běžím do Lidla :-))

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:43

    Galaretku mají u nás na vesnici v obchodě,bývá i v Lidlu a taky se vozí z Polska.Je na rozdíl od naší želatiny výborně ochucená,není třeba do ní nic přidávat.

  • Jitka | 19. 3. 2007 20:25

    Ta "galaredka" je v čechách běžně k dostání, nebo si jí vozíte z Polska sami?

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:27

    je to želatina, v Polsku se tomu říká "galaretka"

  • Anonym | 19. 3. 2007 12:37

    Co je to galaretka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Galaretka Jahodový kompot Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Domácí nutella

Domácí nutella

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

185
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
44
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
34
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Vosí hnízda
Vosí hnízda
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

První Vánoce Dády a Felixe bez Aničky (†29): Svátky stráví ve třech

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy VII.
Jahodové řezy VII.
Jahodové těstoviny
Jahodové těstoviny
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O…
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact