• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jahodové mlsání
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové mlsání

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové mlsání
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 240
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l jahody rozmačkané
    • cukr dle chuti
    • 0,25
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme do vyššího dobře máslem vymazaného plechu a pečeme v troubě na 150 °C do růžova.
2
Rozmačkané jahody dle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaném ve vodě na hustý krém, který ještě horký nalejeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou.
3
Lze použít i jiné ovoce - meruňky, broskve, maliny, borůvky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené mlsání

Nepečené mlsání

Jahodové daiquiri

Jahodové daiquiri

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 3. 7. 2009 18:45

    Musím říct,že tento moučník je dobrý,když máte nadbytek ovoce...dělala jsem z jahod a ta vůně pudinku v nich,mňam.1.

  • Jitka Horálková | 17. 6. 2009 21:31

    Vynikající a rychlý moučník! Děkuji za recept a ostatním doporučuji

  • Dagmar Dvořáčková | 1. 7. 2008 22:27

    Těsto jsem nalila do dortové formy, po upečení prořízla a naplnila krémem ze zakysané smetany a opět dala do formy a nahoru navršila hmotu z jahod a pudingu. Vše vychlazené - výborná kombinace v letních dnech.

  • Naďa Lhotáková | 16. 6. 2008 19:34

    Dávám 1,zase další dobrý recept do sbírky!!!!

  • Ester Edr | 12. 4. 2007 20:01

    Naprosto souhlasim s Pile, taky mame radi nizsi testo, ale tentokrat se po moucniku jen zaprasilo. Davam za 1 a pridavam do oblibenych. Vsem doporucuji. A navic ocenujeme, ze je bez tuku.Opravdu vyborne.

  • Ester Edr | 12. 4. 2007 18:22

    Tak uz mi to chladne, jak ochutname, oznamkujeme.

  • Salašnice | 30. 6. 2006 18:04

    Zítra slaví náš děda narozky, tak doufám, že mu bude chutnat. Díky za rychlý a jednoduchý recept, který jsem stihla když jedno ze dvou mimin spalo...

  • maja | 20. 8. 2005 19:04

    Mňam... je moc dobrý

  • Pilence | 29. 7. 2005 20:03

    Mela jsem po kureti vyhratou troubu a nedele si zadala moucnik. Ocenuji piskotove testo, ac mame radeji "nizsi podvozky", nikdo nereptal a vsichni si pochvalovali. Piskot byl nadychany a vlacny. Na "karoserii" jsem pouzila jahodovy protlak z mrazaku. Opravdu jsme si smlsli! Hned jsem si to v tydnu zopakovala a v horkych dnech byl tento moucnik z lednicky hotovym osvezenim. Uz premyslim o verzi napr. s jablecnym protlakem, merunkami... Diky, Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Milionová polévka

Milionová polévka

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

75
Segedínský guláš
Segedínský guláš
63
Sekaný španělák
Sekaný španělák
62
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
52
Sejkory F.O.O.D.
Sejkory F.O.O.D.
45
Sejkory
Sejkory

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Jahodové mlsání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact