• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové mlsání
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové mlsání

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové mlsání
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 240
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l jahody rozmačkané
    • cukr dle chuti
    • 0,25
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme do vyššího dobře máslem vymazaného plechu a pečeme v troubě na 150 °C do růžova.
2
Rozmačkané jahody dle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaném ve vodě na hustý krém, který ještě horký nalejeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou.
3
Lze použít i jiné ovoce - meruňky, broskve, maliny, borůvky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené mlsání

Nepečené mlsání

Jahodové daiquiri

Jahodové daiquiri

Jahodové řezy

Jahodové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • venyss venyss | 3. 7. 2009 18:45

    Musím říct,že tento moučník je dobrý,když máte nadbytek ovoce...dělala jsem z jahod a ta vůně pudinku v nich,mňam.1.

  • Jitka Horálková | 17. 6. 2009 21:31

    Vynikající a rychlý moučník! Děkuji za recept a ostatním doporučuji

  • Dagmar Dvořáčková | 1. 7. 2008 22:27

    Těsto jsem nalila do dortové formy, po upečení prořízla a naplnila krémem ze zakysané smetany a opět dala do formy a nahoru navršila hmotu z jahod a pudingu. Vše vychlazené - výborná kombinace v letních dnech.

  • Naďa Lhotáková | 16. 6. 2008 19:34

    Dávám 1,zase další dobrý recept do sbírky!!!!

  • Ester Edr | 12. 4. 2007 20:01

    Naprosto souhlasim s Pile, taky mame radi nizsi testo, ale tentokrat se po moucniku jen zaprasilo. Davam za 1 a pridavam do oblibenych. Vsem doporucuji. A navic ocenujeme, ze je bez tuku.Opravdu vyborne.

  • Ester Edr | 12. 4. 2007 18:22

    Tak uz mi to chladne, jak ochutname, oznamkujeme.

  • Salašnice | 30. 6. 2006 18:04

    Zítra slaví náš děda narozky, tak doufám, že mu bude chutnat. Díky za rychlý a jednoduchý recept, který jsem stihla když jedno ze dvou mimin spalo...

  • maja | 20. 8. 2005 19:04

    Mňam... je moc dobrý

  • Pilence | 29. 7. 2005 20:03

    Mela jsem po kureti vyhratou troubu a nedele si zadala moucnik. Ocenuji piskotove testo, ac mame radeji "nizsi podvozky", nikdo nereptal a vsichni si pochvalovali. Piskot byl nadychany a vlacny. Na "karoserii" jsem pouzila jahodovy protlak z mrazaku. Opravdu jsme si smlsli! Hned jsem si to v tydnu zopakovala a v horkych dnech byl tento moucnik z lednicky hotovym osvezenim. Uz premyslim o verzi napr. s jablecnym protlakem, merunkami... Diky, Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

127
Dýňová tortila
Dýňová tortila
95
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
92
Máslové řízky
Máslové řízky
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Jahodové mlsání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact