Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme do vyššího dobře máslem vymazaného plechu a pečeme v troubě na 150 °C do růžova.
2
Rozmačkané jahody dle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaném ve vodě na hustý krém, který ještě horký nalejeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou.
3
Lze použít i jiné ovoce - meruňky, broskve, maliny, borůvky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
venyss venyss
|3. 7. 2009 18:45
Musím říct,že tento moučník je dobrý,když máte nadbytek ovoce...dělala jsem z jahod a ta vůně pudinku v nich,mňam.1.
Jitka Horálková
|17. 6. 2009 21:31
Vynikající a rychlý moučník! Děkuji za recept a ostatním doporučuji
Dagmar Dvořáčková
|1. 7. 2008 22:27
Těsto jsem nalila do dortové formy, po upečení prořízla a naplnila krémem ze zakysané smetany a opět dala do formy a nahoru navršila hmotu z jahod a pudingu. Vše vychlazené - výborná kombinace v letních dnech.
Naďa Lhotáková
|16. 6. 2008 19:34
Dávám 1,zase další dobrý recept do sbírky!!!!
Ester Edr
|12. 4. 2007 20:01
Naprosto souhlasim s Pile, taky mame radi nizsi testo, ale tentokrat se po moucniku jen zaprasilo. Davam za 1 a pridavam do oblibenych. Vsem doporucuji. A navic ocenujeme, ze je bez tuku.Opravdu vyborne.
Ester Edr
|12. 4. 2007 18:22
Tak uz mi to chladne, jak ochutname, oznamkujeme.
Salašnice
|30. 6. 2006 18:04
Zítra slaví náš děda narozky, tak doufám, že mu bude chutnat. Díky za rychlý a jednoduchý recept, který jsem stihla když jedno ze dvou mimin spalo...
maja
|20. 8. 2005 19:04
Mňam... je moc dobrý
Pilence
|29. 7. 2005 20:03
Mela jsem po kureti vyhratou troubu a nedele si zadala moucnik. Ocenuji piskotove testo, ac mame radeji "nizsi podvozky", nikdo nereptal a vsichni si pochvalovali. Piskot byl nadychany a vlacny. Na "karoserii" jsem pouzila jahodovy protlak z mrazaku. Opravdu jsme si smlsli! Hned jsem si to v tydnu zopakovala a v horkych dnech byl tento moucnik z lednicky hotovym osvezenim. Uz premyslim o verzi napr. s jablecnym protlakem, merunkami... Diky, Pile