• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová roláda - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 152
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • pečící papír nebo fólie
    • 3
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti a sladkosti jahod, cca
    • 250
      g jahody očištěné
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g mascarpone nebo měkký tvaroh
  • Dohotovení dle chuti a času
    • moučkový cukr na posypání
    • jahody
    • šlehačka
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na velký nízký plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova - nepřesušit. Po upečení ještě teplou roládu zavineme a necháme téměř zchladnout, pak rozmotáme a opatrně sundáme pečící papír. Po vychladnutí roládu potřeme krémem, opět pevně zavineme a dáme do chladna odležet a ztuhnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Krém: smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme mascarpone (tvaroh) a poté do hladkého krému vmícháme na kousky pokrájené zralé, ale pevné jahody.
3
Dohotovení: roládu stačí před podáváním jen zlehka posypat moučkovým cukrem, nebo jí můžeme poprášit kakaem, přelít čokoládovou polevou, potřít našlehanou smetanou ke šlehání, můžeme si například udělat i více krému, ze kterého trochu odebereme, než přidáme jahody...
4
Na odležení jsem měl jen zhruba hodinu čas a i to stačilo, aby se dala dobře krájet.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Koukněte na video!

5
Pokud chceme, můžeme před natřením krémem nejprve plát těsta potřít marmeládou. Krém v tomto případě nemusíme příliš sladit.
6
Místo jahod můžeme použít také například borůvky, maliny, ostružiny, rybíz...

RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora | 21. 4. 2024 15:25

    Na to, ze to ma jen 3,8 hvezdicek, tak luxus. Tento krem pouzivam i do sklenicek s ovocem a cukrarskou piskotou. Udelam ,,pohar,, kazdej si mlaska. Vynikajici

  • Ptáčková | 5. 12. 2016 20:17

    Smetanu jsem nesladila, protože jsem přidávala sladké jahody z kompotu. Geniálně jednoduché a vynikající <3 .

  • Lúca | 5. 6. 2016 21:21

    Skvělá rychlá báječná <3 <:-) <3

  • Ewa | 30. 5. 2016 10:32

    Proste i dobre rolki :-) .

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 18:05

    Ježíš,to byla dobrota !Nemám už nízký plech,tak jsem těsto nalila na ten velký s vyšším okrajem a těsto tedy bylo trošku silnější.Neriskovala jsem popraskání rolády a těsto po upečení rozřízla podél na tři pruhy,promazala krémem a bylo.Do krému tvaroh a čerstvé borúvky.Bylo to výtečné,vynikající,strašně moc dobré jak těsto tak krém,prostě zas jedna lahůdka od Jiříka 8-)

  • Pavla Maršálková | 10. 6. 2015 19:51

    Je výborná, piškot rychlý a náplň víc než chutná. Použila jsem teda tvaroh místo mascarpone, protože se mi pro něj jít nechtělo a tvaroh jsem tu měla a obešla jsem se i bez vanilkového cukru který jsem taky neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Makový jablečník

Makový jablečník

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

855
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
262
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
26
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s…
17
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
12
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact