• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s citrony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s citrony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 4 sklenice
    • 750
      g jahody
    • 5
      ks citron
    • 500
      g cukr Extra
    • 4
      lžíce bílý rum

Postup přípravy receptu

1
Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem. Přivedeme za stálého míchání k varu, necháme asi 3 minuty vařit a stáhneme z ohně. Pak přilijeme rum a promícháme. Uvařenou směsí ihned naplníme sklenice až po okraj. Necháme stát víčkem dolů zhruba 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný clafoutis s citrony

Jablečný clafoutis s citrony

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

Borůvkové cupcakes s citrony

Borůvkové cupcakes s citrony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 8. 6. 2007 13:01

    Jaky ma vyznam citron v marmelade? Dava se tam pouze kvuli chuti, nebo ma nejaky konzervacni ucinek ??

  • Jitulka | 7. 7. 2006 16:52

    Moje první marmeláda v životě a dopadla skvěle :o) jednoduchá, rychlá a mooooc dobroučká!!!

  • Gabriela Houšková | 23. 6. 2006 07:54

    tak jsem to včera vyzkoušela. Moc mi to neztuhlo, je to spíš jako kompot, zřejmě je to tím cukrem, protože jsem tam dala želírovací cukr 1:1. A taky jsem zapomněla na ten rum, tak to budeme muset rychle spotřebovat. Přidala jsem trochu mleté skořice, citrony jsem měla jen 3, tak jsem tam dala 2 pomeranče.

  • Věra | 21. 6. 2006 14:58

    Pro paní Ivanu :-)) pokud by jste chtěla dělat z obyčejneho cukru přečtěte si recept "Jahodová klevela" možná se vám recept bude hodit.

  • Ivana | 21. 6. 2006 13:55

    Děkuju moc za rady, já dělám celé roky Jahodový džem s obyč.cukrem a petozou nebo pektogelem nebo gelfixem, džem neteče, tak proto ten můj dotaz, že bych to případně nahradila i v tomto receptu. Dík

  • Věra | 21. 6. 2006 13:31

    Aha už vidím, nedočetla jsem větu. Ale máte pravdu, bez želírovacího cukru bych to nezkoušela, je tam sice dost citronů no ale želírovací cukr na ten nedám dopustit.

  • Šárka Tkáčová | 21. 6. 2006 12:50

    Věrko,Ivana se ptá,kestli může použít normální cukr a kolik toho normálního cukru na to množství jahod.Alespoň tak jsem to pochopila já.Ivanko , cukr může být i normální , já bych si to ale bez želírovacího přípravku netroufla.jahody blbě tuhnou,ne jak rybíz.nevím , tuto marmeládu jsem ještě nedělala.Kupte si želírovací přípravek , jsou různé druhy a jsou i takové , které šetří cukr.Např.na 1kg ovoce jen půl kila cukru a pod.Ale ty jsou dražší .Ať se povede.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:24

    Ivano - uvedené množství je uvedené množství v receptu tj. 750g jahod.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:22

    Dělala jsem tak, že jsem uvedené množství jahod prosypala asi 5 lžicemi obyč. cukru dala do lednice a druhý den jsem v hrnci promíchala s nakrájenými citrony, pomixovala ponorným mixerem a přidala želírovací cukr extra 2+1 , ale myslím, že by to šlo i s želírovacím cukrem 1+1. Nakonec jsem vmíchala obyčejný rum, bílý jsem neměla. Je to ňamka, dělala jsem letos již po druhé jsem hamoun :-))

  • Ivana | 21. 6. 2006 12:07

    Může se prosím použít normální cukr? A jaké množství na uvedené množství jahod? Děkuji za odpověď.

  • Věra | 21. 6. 2006 09:00

    Výborný recept.Pokrájené jahody posypu cukem a nechám přes noc v lednici odležet Druhý den pokračuji dle postupu. Je to rychlé a opravdu vynikající. Když dáte do mixeru mléko, smetanový jogurt a dle chuti marmelády a umixujete je z toho vynikající kokteil, který můžete dělat i v zimě. Doporučuji !!

  • Marcela Vrabcová | 5. 7. 2004 12:41

    Tuto marmeládu dělam již několik let a vždy s ní sklízím velký úspěch. Nemění barvu a zůstává stále krásně červená.Je z receptáře Dr. Oetkera a doporučuji i ostatní, které se dají najít na stránkách www.oetker.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact