• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g jahody
    • 600
      g třešně vypeckované
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix, gelfix... 1:2 nebo 1:3
    • 500
      g cukr krupice nebo krystal dle sladkosti ovoce a chuti 300 -

Postup přípravy receptu

1
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu za častého míchání od dna. Pokud chceme dělat marmeládu, ovoce si před vařením pomeleme nebo rozmixujeme dohladka. Pak vše na mírném ohni vaříme 3 - 5 minut a pokud chceme a tvoří se nám na povrchu příliš pěny, můžeme jí odebírat stranou (po zchladnutí je výborná například do bílého jogurtu nebo do zakysané smetany). Jestliže budeme chtít používat džem nebo marmeládu jako ovocnou vložku do pohárů nebo jogurtů..., můžeme dát poměr ovoce až 750 + 750 gramů. Marmeláda nebude tak tuhá, ale také vyloženě nepoteče, jelikož třešně jsou více "masité".
2
Po uvaření nalijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých sklenic, které pevně uzavřeme čistými, suchými víčky. Skleničky hned po uzavření otočíme na 5 minut dnem vzhůru, po 5-ti minutách vrátíme zpět a necháme zcela zchladnout. Pak uložíme do temna (sklep, komora) a odebíráme dle potřeby a chuti.
3
Pokud chceme a marmeládu jsme třeba nestačili nalít do sklenic úplně horkou, můžeme naplněné a pevně uzavřené skleničky ještě sterilovat na cca 10 minut na 80 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Třešňová Jahodová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Třešně Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Sejkory

Sejkory

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

310
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
86
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
34
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

Prohnilý syn norské princezny čelí obvinění ze 32 trestných činů: Hrozí mu 10 let vězení!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact