• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda (džem)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 319
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jahodová marmeláda

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg jahody - očištěné, odstopkované
    • kyselina citronová - není nutná
    • 1
      ks želírovací prostředek na 1 kg ovoce
    • sklenice malé, čisté, suché
    • 1
      kg cukr krupice nebo krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není nutné dávat celý kilogram, dle sladkosti jahod) smíchaný s želírovacím prostředkem (například želírfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu.
2
Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila, a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.

RADA: Tipy k zavařování

3
Ještě vařicí marmeládu nalijeme do čistých a suchých skleniček (například od přesnídávek...) a dobře uzavřeme. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme je tak cca 10 minut, pak je otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
4
Uložíme na temném, suchém místě (komora, sklep).

RADA: Ty nejlepší letní recepty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Jahodová marmeláda s karamelem a…

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hedvika | 15. 6. 2016 17:29

    Já dělám marmelády pouze s gelfixem 3:1, kde sde přidává jen 35 dkg cukru, výrobek má silnou chuť ovoce a cukru není tolik potřeba. Vyzkoušejte, doporučuji.

  • Magda | 7. 6. 2016 20:50

    Dneska jsem viděla přípravky na zavařování dokonce i 1:3 a jen na 350 gramů cukru. Nestačila jsem se divit :)

  • Olga Zahálková | 5. 6. 2015 10:38

    Jahodových zavařenin není nikdy dost a pár kompotů také nesmí chybět. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Jahodová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Pro děti Z ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Zavařování Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kyselina citronová Sklenice Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Máslové řízky

Máslové řízky

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

173
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
160
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
62
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou…
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact