• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda (džem)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 306
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jahodová marmeláda

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg jahody - očištěné, odstopkované
    • kyselina citronová - není nutná
    • 1
      ks želírovací prostředek na 1 kg ovoce
    • sklenice malé, čisté, suché
    • 1
      kg cukr krupice nebo krystal

Postup přípravy receptu

1
Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není nutné dávat celý kilogram, dle sladkosti jahod) smíchaný s želírovacím prostředkem (například želírfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu.
2
Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila, a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.

RADA: Tipy k zavařování

3
Ještě vařicí marmeládu nalijeme do čistých a suchých skleniček (například od přesnídávek...) a dobře uzavřeme. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme je tak cca 10 minut, pak je otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
4
Uložíme na temném, suchém místě (komora, sklep).

RADA: Ty nejlepší letní recepty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Jahodová marmeláda s karamelem a…

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahodová marmeláda v domácí pekárně

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hedvika | 15. 6. 2016 17:29

    Já dělám marmelády pouze s gelfixem 3:1, kde sde přidává jen 35 dkg cukru, výrobek má silnou chuť ovoce a cukru není tolik potřeba. Vyzkoušejte, doporučuji.

  • Magda | 7. 6. 2016 20:50

    Dneska jsem viděla přípravky na zavařování dokonce i 1:3 a jen na 350 gramů cukru. Nestačila jsem se divit :)

  • Olga Zahálková | 5. 6. 2015 10:38

    Jahodových zavařenin není nikdy dost a pár kompotů také nesmí chybět. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Jahodová
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Pro děti Z ovoce Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Zavařování Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kyselina citronová Sklenice Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
33
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
32
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
32
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
32
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou
Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou…
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová marmeláda našich babiček
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda (džem)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact