• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - jahodový dort
Napište svůj komentář k receptu

"Jahoďák" - jahodový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto, forma průměr 23 cm
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      g měkký tvaroh nebo Mascarpone
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 4
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
  • Dále
    • 500
      g jahody odstopkované, čisté, cca
    • 1
      ks želé dortové jahodové nebo čiré, červené na 250 ml tekutiny + cukr

Postup přípravy receptu

1
Krém: smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného mascarpone (tvarohu) s cukrem dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g).
2
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme korpus vychladnout, pak ho prokrojíme a naplníme polovinou náplně, do které jsme vmíchali pokrájené jahody. Pak zaklopíme vrchním dílem, potřeme rovnoměrně druhou polovinou čistého krému, kterou poklademe jahodami a přelijeme vlažným želé.
3
Vše necháme v chladnu proležet a ztuhnout.
4
Pak pokrájíme a před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, čerstvou jahodou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Templář2
    Templář2 | 27. 8. 2017 09:27

    Vynikající :) Chutnal i mámě, která nemusí sladké.

  • Anonymous | 11. 3. 2016 11:26

    víborný:-) :-**************)))))))))))

  • Doležalová | 19. 1. 2016 15:58

    Je výborný :-* .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Vejce Želé dortové Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

226
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
103
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
62
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
47
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
32
Kuřecí maso na houbách se smetanou
Kuřecí maso na houbách…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Karamelka" - bábovka
"Karamelka" - bábovka
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - jahodový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact