• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
Napište svůj komentář k receptu

"Jahoďák" - dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
"Jahoďák" - dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (forma 22 cm)
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce vanilkové aroma
    • tuk
  • Krém
    • 400
      g jahody čerstvé nebo zmražené
    • 400
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti 2 -
    • 1
      ks želatinový ztužovač - jemně mletá želatina

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme vychladnout, pak korpus prokrojíme a naplníme jahodovou náplní.
2
Jahody rozmačkáme s cukrem, nemusíme úplně, můžeme nechat i kousky jahod. Ztužovač připravíme dle návodu: necháme nabobtnat, rozpustíme, přidáme trochu rozmačkaných jahod i se šťávou, rychle zamícháme a ihned rychlým mícháním přidáme do jahod. K jahodám se ztužovačem přimícháme i smetanu ušlehanou s vanilkovým cukrem(a ztužovačem), dobře promícháme.
3
Na dno dortové formy dáme spodní díl korpusu, na který nandáme polovinu jahodového krému, hladíme, zaklopíme vrchním dílem a na něj rozetřeme zbytek krému. Necháme proležet nejlépe 24 hodin v chladnu.
4
*Zdobení není nutné, stačí pár tahů vidličkou před uložením do chladničky, nebo můžeme dozdobit čersvými jahodami, šlehačkou ... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Jahoďák" - jahodový dort

"Jahoďák" - jahodový dort

Asterixův dort

Asterixův dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 23. 5. 2016 13:28

    Určitě vyzkouším. Vypadá velmi libě :)

  • Simona Engelová | 18. 6. 2015 13:48

    Luxusní fresh krém. Zamilovali jsme si ho všichni a teď ho dělám i s piškotama. Je to dokonalá lahůdka které se nemůžeme nabažit.

  • Zuzana Voborská | 28. 3. 2015 11:31

    Rozkrojit bych ho asi zvládla protože mi hezky buchta vyskočila, ale nechala jsem to tak a krém dala nahoru. Do rána krásně ztuhnul a je ÚŽASNÝ! <3

  • sam | 16. 11. 2014 05:44

    .nejdřív se nauč řádně česky,- potom se uč vařit........ :-D

  • Dorota | 5. 6. 2014 14:38

    Tak a kdo my ten dort udělá...? :-\ Nehlaste se všichni...! :-))

  • Zlatka | 3. 6. 2014 14:59

    Prokrajovat buchtu jsem se ani nepokoušela, protože jsem množství ponechala a těsto nalila do ráfku 30 cm, bylo toho akorát na pokrytí dna a to byl i můj záměr. Náplň je naprosto skvostná, prostě nebe v puse a moc vám děkuji za tenhle jahodový dort, který jsem ještě nazdobila pořádnou porcí čerstvých jahod.

  • Káťa | 29. 3. 2014 10:10

    Dobrý den, tak jsem dort vyzkoušela, ale bohužel se moc nepovedl :-( Těsto jsem udělala z dvojité dávky, jak tady někdo radil, takže korpus se dal v pohodě rozkrojit. Ale ten krém se mi úplně zkazil :-( Vůbec nevím co jsem udělala špatně, ale po přidání ztužovače se mi šlehačka totálně zgrcla :-/ Každopádně je to moje chyba a dort i přes to je výborný jen nevypadá tak lákavě :-D

  • Alikimik333 | 26. 3. 2014 19:28

    Dobrý den, dnes jsme Váš recept vyzkoušeli a myslím, že se povedl. Korpus se nám sice rozpůlit nepodařilo, protože máme větší formu, ale poradili jsme si s tím tak, že jsme korpus zalili ještě pudinkem. Zatím jahoďák vypadá úžasně a už se nemůžeme dočkat, až si na něm smlsneme! Ála a Martínek

  • Nikol ka | 3. 1. 2014 15:52

    Mám na něj obrovskou chut <3

  • Jana | 7. 11. 2013 19:06

    Upekla jsem manželovi koláč, oblizoval se až za ušima. K tomu ještě naše nová čajová souprava z www.dinezon.cz , nemělo to chybu. :-* <3

  • Denisa | 21. 7. 2013 15:50

    Už na pohled byl k sežrání a co teprv na ten druhý :-D , dort je pryč a já bych si ještě zakrojila :'( , někdo bude muset na nákup :-\ .

  • Karolína | 18. 6. 2013 21:12

    Výborný a osvěžující, děkuji za všechny doma.

  • eva | 20. 8. 2012 10:41

    Dort jsem vyzkoušela a povedl se - moc dobrý. Ale korpus jsem -poté co jsem si přečetla v komentářích, že je moc nízký a nedá se dobře rozkrojit (s čímž mám taky z dřívějška špatné zkušenosti)- udělala z dvojité dávky a mohu vřele doporučit - byl akorát a přepůlit šel perfektně.Nahoru na krém jsem ještě dala čerstvé přepůlené jahody a vypadal a chutnal báječně.

  • Krňáková | 29. 5. 2012 17:27

    Dělám podobně jako řezy na plech a používám želatinu od dr.etkera,jsou výborné a s čerstvou jahodou vypadají úžasně.

  • Radka Dvořáková | 19. 4. 2012 07:32

    Dort se povedl, je jednoduchý a hlavně není moc sladký. Recept tisknu a už se těším jak si ho dneska po práci ještě jednou vychutnáme.

  • janicqa | 2. 3. 2012 21:03

    Tento recept se mi líbil hned od fotografie, a tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet. Zpočátku byl problém rozluštit recept, protože jsem se zamotala v tom, jak to vlastně je s tím krémem, do jaké části jahod co, ale nakonec vše dobře dopadlo. Jen jsem bohužel měla jen větší formu, a tak byl "korpus" moc nízky a nedal se rozpůlit, ale vše vyřešil malý balíček dětských piškotů, které jsem použila místo druhé části "korpus". Navrch jsem použila jahodovou marmeládu, která vytvořila krásnou "pavučinku". S tímto receptem jsem opravdu spokojená. Mohu jen vřele doporučit! Samozřejmě nemohu dát jiné hodnocení než 1! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 20:30

    ...to jsem rád :-) a někdo si hned pospíšil s pětkou :-|

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahoda

  • michalGIP | 4. 2. 2012 18:35

    lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce Želatinový ztužovač Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Chřest na másle

Chřest na másle

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
29
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a…
26
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
25
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
"Játrové řízečky"
"Játrové řízečky"
"Karamelka" - bábovka
"Karamelka" - bábovka
  • Recepty.cz
  • "Jahoďák" - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact