• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová kaše

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek jáhly
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou se 2 lžicemi másla a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme zbylé máslo a dochutíme solí a osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Trpák | 19. 10. 2015 19:50

    To Vaše Vysokoškolské vzdělání znamená jen to, že opakujete jen , co Vás bylo záměrně naučeno sponzorem Vaší školy (Farmamonopolem). A ten patogenní organismus opravdu ? Schopnost organismu vstřebávat mateřské mléko končí v cca 3-5ti letech člověka. Následné, pravidelné konzumování mléka a výrobku sněj je kyselinotvorné !!!

  • Kačka | 20. 3. 2015 08:50

    Tak to rozhodně není pravda :-D A to říkám tak jistě proto, že mám v oboru potravinářství vysokoškolské vzdělání ;-). Teplota je volena tak, aby dšlo ke zničení patogenních organismů a přitom zůtala většina vitamínů a minerálu v nezměné formě a množství 8-)

  • Michal | 4. 3. 2015 21:39

    Pasterizací - ohřátím mléka na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení se z mléka ztrácejí výživné látky a z mléka se stává obarvená voda.

  • alena | 14. 2. 2012 10:33

    toje super <3

  • katka | 4. 3. 2011 18:58

    vite vubec co je to pasterizace? Mne teda neprijde ze by se zahratim a prudkym zchlazenim stal z mlika jed

  • Myslete lidi | 16. 10. 2010 18:14

    Pasterizované mléko je jed !

  • Pierre | 25. 2. 2008 14:42

    to Sara:s tím propláchnutím naprosto souhlasím,jinak jsou jahly hořké,ale nechápu,proč by se nutně musely vařit v mléce,já je dělám ve vodě.Nejvíce se mi jako koření osvědčila sušená bazalka ( nešetřit s ní ! )Jáhly jsou jedno z nejzdravějších jídel,jedli jej naši prapředci a je jako jedno z mála jídel alkalické,čili zásadité !

  • sara | 9. 8. 2007 02:02

    Několik upřesnění k receptu: 1/ jáhly se nemusí předvařovat, stačí je jen propláchnout vařící vodou, a to zhruba 3x2/ nevaří se ve vodě, ale v MLÉCE3/ poměr jahel + mléka je cca 1:2,5, čili na 4 šálky jahel musí přijít 10 šálků mlékaTak kaši vaříme u nás doma, přesně tak, jak to vařívala naše babička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jáhly Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

70
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
29
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé …

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact