• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Jahelníkový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelníkový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      l mléko
    • 300
      g jáhly
    • 450
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g meruňkový kompot
    • mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 24. 2. 2016 18:45

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:02

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  • Uživatel (#299897) | 24. 2. 2016 14:38

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  • Sarka M. | 16. 1. 2015 12:40

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:48

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr. Vkládám foto :-) Jahelník je prostě super 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jáhly Máslo Meruňkový kompot Mléko Mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

29
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
27
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
23
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
17
Srbské rizoto
Srbské rizoto
16
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact