• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Jahelníkový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelníkový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      l mléko
    • 300
      g jáhly
    • 450
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g meruňkový kompot
    • mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 24. 2. 2016 18:45

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:02

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  • Uživatel (#299897) | 24. 2. 2016 14:38

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  • Sarka M. | 16. 1. 2015 12:40

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:48

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr. Vkládám foto :-) Jahelník je prostě super 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jáhly Máslo Meruňkový kompot Mléko Mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Melounový salát

Melounový salát

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

401
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Buřty na pivě
Buřty na pivě
31
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
30
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact