• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Jahelníkový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelníkový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      l mléko
    • 300
      g jáhly
    • 450
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g meruňkový kompot
    • mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 24. 2. 2016 18:45

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:02

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  • Uživatel (#299897) | 24. 2. 2016 14:38

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  • Sarka M. | 16. 1. 2015 12:40

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:48

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr. Vkládám foto :-) Jahelník je prostě super 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jáhly Máslo Meruňkový kompot Mléko Mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Krémová polévka

Krémová polévka

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a…
26
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
26
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
25
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact