• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelník
Napište svůj komentář k receptu

Jahelník

autor: Jana Z
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly
    • sušené švestky dle chuti
    • nasekané ořechy dle chuti
    • rozinky dle chuti
    • slunečnicová semínka dle chuti
    • sníh z bílku z jednoho bílku
    • povidla např. hrušková - v závěru, na pomazání navrch

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
2
Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.
3
Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.
4
Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
5
Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.
6
Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jáhelník se švestkami

Jáhelník se švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 9. 5. 2013 23:47

    Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)

  • žlutá kytka | 6. 8. 2011 10:16

    Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace :) a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)

  • jaja | 22. 2. 2011 20:46

    Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P

  • Zdeňka Šnajberková | 17. 5. 2009 20:03

    opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • Sandy | 8. 2. 2008 11:10

    Wýborný!!! Fakt skwely a krasne zdrawi!!! Na nakrajene kousky jsem dala lzicku bílého jogurtu, mnam mnam :))

  • Markéta Valentíková | 12. 9. 2007 20:09

    Souhlasím s Ivanou. Toto je bezva recept a nemusí tam být ani máslo a cukr, to jsou pak kalorické bomby!! Dnes jsem udělala jáhelník z čerstvých švestek, rozinek, oříšků a semínek. Šmakoval :o)

  • Ivana | 19. 7. 2007 19:40

    Konečně jsem našla recept na jahelník, který není plný mlíka, másla a cukru - tak tenhle bude zdravý a dneska ho zkusíme :)

  • Lindeez | 22. 2. 2007 19:36

    Jáhly přivedu k varu a vařím tři minuty, pak nechám dojít na plotně a pod peřinou. Bílků ušlehám klidně víc. Je to moc dobrý!

  • MartinV | 16. 1. 2007 23:22

    Na kaše, jahelníky apod. vařím jáhly 10 minut a 30 minut nechám dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.

  • Karolina Kostkova | 16. 1. 2007 18:48

    Jahly je treba pred varenim sparit - vytahne to horkost. Sparene jahly staci varit 8 minut, jinak budou rozvarene!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Nasekané ořechy Povidla Rozinky Slunečnicová semínka Sníh z bílku Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
17
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
15
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Klára Doležalová o Laďce Něrgešové: Tajit nádor? Těžké břímě!

Klára Doležalová o Laďce Něrgešové: Tajit nádor? Těžké břímě!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Jahelník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact