• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelná polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jahelná polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelná polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g jáhly
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      ks pórek
    • 250
      g bílé zelí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petželka (Sekaná)

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zeskovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Očištěný pórek nakrájíme na kousky asi 1 cm dlouhé, ze zelí seřízneme žebra a nakrájíme ho na nudličky. Zeleninu přidáme k uvařeným jáhlám a vaříme dalších 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahelná kaše

Jahelná kaše

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Kapustová polévka s červenou čočkou

Kapustová polévka s červenou čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dani | 15. 2. 2008 20:59

    vynikajici, jen jsem misto zeli dala klasiku - mrkev, kedluben, celer.

  • Ivana Samcová | 21. 5. 2007 10:19

    Polévka je výborná. Jen mne překvapilo, jak je hustá. Ale jinak velká mňamka.

  • Majka Přidalová | 18. 5. 2007 10:48

    polévku dělám velmi podobnou, musím říct, že je velmi dobrá. Ovšem zeleninu tak dlouho tepelně nezpracovávám, vařím tak max. 5 minut. Ale záleží na chuti každého :)

  • Di | 18. 5. 2007 10:03

    Tak nejprve uvař, ochutněj a pak teprve kritizuj, Anonymko!

  • Anonym | 18. 5. 2007 01:58

    Pórek vařit čtvrt hodiny? No potěš pámbu. ¨Jáhle jsem snad v životě nejedla.

  • Luthien | 23. 3. 2007 08:31

    Pokud chcete zdravou a chutnou polévku, určitě vyzkoušejte! Jáhly se po té cca půlhodině vaření rozvaří na konzistenci, jako kdyby byla v polévce zavářka z vajíček a mouky (kapání nebo drobení). Přítel nepoznal, že jsou to jáhly :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Jáhly Pepř mletý Petželka Pórek Rostlinný olej Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Salátový dresing

Salátový dresing

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

139
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
88
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
77
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Jahelná polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact