• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
Napište svůj komentář k receptu

Jadran dort

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
Jadran dort
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • korpus
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      g prášek do pečiva (půlka pytlíčku)
    • 2
      lžíce kakao
    • olej na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • náplň
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g cukr krupice
    • 100
      g lískové oříšky
    • 125
      g máslo změklé
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
  • dozdobení
    • šlehačka
    • lískové oříšky
    • šípková zavařenina

Postup přípravy receptu

1
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 24 cm a pečeme při 160 stupních cca 45 minut.
2
2. Po upečení necháme korpus ve formě vychladnout. Potom ho prokrojíme asi ve 2/3 výšky na dva díly. Připravíme si oříškový krém. Mléko svaříme s cukrem a pak přidáme najemno nastrouhané oříšky. Provaříme 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
3
3. Horní - menší díl korpusu rozdrobíme, smícháme se studeným krémem a přidáme vyšlehané máslo. Korpus potřeme šípkovou marmeládou (nemusíme) a poté oříškovým krémem a dáme ztuhnout do lednice. Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a rozetřeme na povrch oříškového dortu. Ozdobíme šlehačkou a oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran

Jadran

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrubá mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šípková zavařenina Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Thajská polévka

Thajská polévka

Pečené donuty

Pečené donuty

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

184
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
82
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
33
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
27
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
22
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
  • Recepty.cz
  • Jadran dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact