• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jadran
Napište svůj komentář k receptu

Jadran

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadran
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr
    • 30
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce olej
    • hrubá mouka a tuk na vymazání formy
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 80
      g cukr krupice
    • 100
      g lískové oříšky
    • 125
      g máslo
    • 50
      g rybízový džem
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme metličkou s rozehřátou čokoládou, pak jej zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou mouku a olej. Hmotou naplníme dortovou formu o průměru 26 cm, vymazanou a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 35 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, potom jej vyklopíme a vodorovně odkrojíme asi 1 cm silnou část. Dáme vařit mléko s cukrem, přidáme mleté oříšky a vaříme asi 2 minuty.
3
Náplň necháme vychladnout, smícháme s rozdrobenou odkrojenou částí korpusu a přidáme vyšlehané máslo. Zbylý korpus potřeme džemem, oříškovou náplní a dáme ztuhnout do lednice.
4
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem v pevnou šlehačku a 2/3 rozdělíme na oříškovou náplň. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a nastříkáme ji na povrch dortu.
5
Bohatě dozdobíme oříšky, nastrouhanou čokoládou a ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jadran dort

Jadran dort

Dort Jadran

Dort Jadran

Dort Jadran II.

Dort Jadran II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 29. 11. 2012 12:50

    :'( Dort Jadran II. :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Svačina Pečení Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Lískové oříšky Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Rybízový džem Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Housky

Housky

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

77
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
46
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
33
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran dort
Jadran dort
Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
  • Recepty.cz
  • Jadran
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact