• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový závin z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g listové těsto
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan Novvotmý | 30. 12. 2012 23:04

    Listové těsto rozválí, poté nakladu nastrohaná jablka s rozinkama naloženýma v rumu,dálá posypu mandlemi či oříškama. Posypu cukrem,skořicí,strohankou či nastrouhanýma piřkotama a zabalím a potřu vajíčkem. Dám péci do vyhřáté trouby na 180°C. Pokud kuchařinky nemají termostat na stopně,určitě mají svoji praxi s pečením v jejich trobě. Je třeba toto hlídat! Pa a dobrou chuť přeje kuchař amatér! Ivan <3 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:32

    ...autor receptu nejsem,ale foto tu mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:30

    1*

  • jirina valdova | 12. 10. 2010 23:12

    moc dobré

  • pavel | 16. 9. 2007 12:49

    ježiš a na namazany plech nebo ne ??

  • Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:34

    Já třeba zrovna nemám stupně. Ale na listové těsto teplotu co nejvyšší a zpočátku v§bec neotvírat troub, aby zalistovalo,. U štrůdlu tak 7 minut, pak malilinko najuknout.

  • Lada Kovářová | 20. 12. 2005 17:25

    Proč kamenovat, ne každý má na troubě stupně...

  • vojtěch | 20. 12. 2005 17:11

    dobře vyhřáté troubě je kolik stupňů? za takovéhle informace bych kamenoval...

  • Teri | 3. 10. 2004 19:40

    Ještě bych přidala ořechy - nasekané a těch rozinek bych dala také víc - pak je to ještě ještě lepší ;)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Jablka Listové těsto Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Kulajda
Kulajda
17
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact