• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový závin z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
Jablkový závin z listového těsta
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g listové těsto
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivan Novvotmý | 30. 12. 2012 23:04

    Listové těsto rozválí, poté nakladu nastrohaná jablka s rozinkama naloženýma v rumu,dálá posypu mandlemi či oříškama. Posypu cukrem,skořicí,strohankou či nastrouhanýma piřkotama a zabalím a potřu vajíčkem. Dám péci do vyhřáté trouby na 180°C. Pokud kuchařinky nemají termostat na stopně,určitě mají svoji praxi s pečením v jejich trobě. Je třeba toto hlídat! Pa a dobrou chuť přeje kuchař amatér! Ivan <3 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:32

    ...autor receptu nejsem,ale foto tu mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:30

    1*

  • jirina valdova | 12. 10. 2010 23:12

    moc dobré

  • pavel | 16. 9. 2007 12:49

    ježiš a na namazany plech nebo ne ??

  • Jana Wernischova | 21. 12. 2005 14:34

    Já třeba zrovna nemám stupně. Ale na listové těsto teplotu co nejvyšší a zpočátku v§bec neotvírat troub, aby zalistovalo,. U štrůdlu tak 7 minut, pak malilinko najuknout.

  • Lada Kovářová | 20. 12. 2005 17:25

    Proč kamenovat, ne každý má na troubě stupně...

  • vojtěch | 20. 12. 2005 17:11

    dobře vyhřáté troubě je kolik stupňů? za takovéhle informace bych kamenoval...

  • Teri | 3. 10. 2004 19:40

    Ještě bych přidala ořechy - nasekané a těch rozinek bych dala také víc - pak je to ještě ještě lepší ;)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dětské piškoty Jablka Listové těsto Máslo Moučkový cukr Rozinky Skořice Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

268
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
22
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
21
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
Jablkový tvarohový koláč
Jablkový tvarohový koláč
Jablonecké řezy
Jablonecké řezy
Jadran
Jadran
Jadran dort
Jadran dort
  • Recepty.cz
  • Jablkový závin z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact